Hlavní obsah

Rychlobruslařskou halu chce Brno, Sáblíková už v Collalbu

ŽĎÁR NAD SÁZAVOU

Brno je městem, kde má vyrůst první krytá rychlobruslařská dráha v Česku. Informaci odtajnil trenér reprezentace Petr Novák.

Foto: Sport Invest

Rychlobruslařka Martina Sáblíková při závodech SP v nizozemském Heerenveenu.

Článek

"V Brně mají velký zájem postavit moderní bruslařský stadión a všichni cítíme šanci přimět tisíce vyznavačů in-line bruslí k zimnímu přestupu na ledové nože," řekl Novák, když s nejlepší českou rychlobruslařkou Martinou Sáblíkovou odjížděl v úterý na závěrečnou přípravu do italského Collalba, kde už příští víkend proběhne ME.

"Během vánočních svátků jsme bruslili doma na zamrzlém vysočinském rybníku Krejcar, kde se podařilo udělat osmicentimetrovou vrstvu ledu, takže jsem mohla trénovat i jízdu na bruslích v zatáčkách a ne jen na sucho klouzat v tlustých ponožkách rychlobruslařským stylem na hladké desce v bytě," prozradila Sáblíková.

"Dráha v Itálii, kde už jsme byli skoro celý prosinec, dává rozhodně daleko lepší možnost tréninku. Na tříkilometrové trati tam Martina už překonala rekord o plných osm sekund, přitom jela z plného tréninku. Během nadcházejících deseti dnů tam chceme vyladit formu," sdělil Novák s tím, že se Sáblíkovou budou v Collalbu trénovat i její bratr Milan, Andrea Jirků a Pavel Kulma.

Reklama