Hlavní obsah

Trenér Záhrobský se proti případnému potrestání bude bránit soudně

PRAHA

Otec a trenér Petr Záhrobský může být s výsledky svých dětí Šárky a Petra nadmíru spokojen. Starosti mu ale přidělává lyžařský svaz, který ho obvinil z porušování smluv s dodavatelem kombinéz a chce jeho svěřence potrestat. Záhrobský proti tomu hodlá bojovat. „Nemají nás za co trestat, spíš by měl být potrestán předseda Svazu lyžařů ČR pan Sobotka,“ prohlásil Záhrobský.

Článek

Podle Lukáše Sobotky porušili Záhrobští smlouvu, když Petr Záhrobský vypověděl před začátkem sezóny kontrakt. „Firma Vist neplnila podmínky. Oblečení mělo přijít nejpozději do 30. září a přišlo až na konci října, den před začátkem Světového poháru v Söldenu,“ vysvětloval Záhrobský. Sám si tedy raději našel nového dodavatele – firmu Don Quiet.

„Původně jsme smlouvu chtěli dodržet, nakonec jsme ale museli dát Vistu vale. My jsme je několikrát upozorňovali, že takhle nelze postupovat. Nechovali se k mistryni světa dobře. Navíc by nám firma měla zaplatit i penále z prodlení. To už ale po ní požadovat nebudu,“ uvedl Záhrobský.

Záhrobský je připraven se proti případnému potrestání bránit i soudní cestou. "Nebál bych se řešit spor i soudně. Věřím, že bychom jej vyhráli. Když jsme teď byli v USA, viděl jsem tam velkého černého medvěda s vyceněnými zuby, byl ale vycpaný. Do takového stavu by se měl pan Sobotka uvést," nebral si Záhrobský servítky. "Laxní přístup svazu podle mě poškozuje závodníky," uzavřel.

Šárka Záhrobská kauzu kombinéza nijak neřeší. „Samozřejmě mám nějaké informace od táty, ale nějak zvlášť to nesleduji. Nechci si tím přidělávat starosti, snažím se soustředit hlavně na lyžování,“ dodala mistryně světa ve slalomu.

Reklama