Hlavní obsah

Tyčkař Kudlička dostal laťkou po hlavě. Snad mě to na finále probudí, usmíval se

Suverénní cesta kvalifikací tyčkaře Jana Kudličky na mistrovství světa se zadrhla na výšce 560 cm, přesto se do pondělního finále podívá. Zdolaných 550 centimetrů na první pokus totiž na poslední postupové místo stačilo a svěřenci trenéra Boleslava Patery se viditelně ulevilo. Na rozdíl od obhájce zlata Hookera se do medailových bojů podívá.

Foto: Max Rossi, Reuters

Český tyčkař Jan Kudlička se do finále světového šampionátu nakonec dostal.

Článek

Spadl vám kámen ze srdce, když jste se vešel mezi postupovou patnáctku?

Určitě se mi ulevilo, ale říkal jsem si už v rozeskakování, že kluci neskákali nic moc a říkali, že jim ten sektor také moc nevyhovoval. V Berlíně stačilo na postup 555 a tam byly výrazně lepší podmínky i sektor.

Co se vám na něm nelíbilo?

Je zvláštní, tyče v něm moc nejedou dopředu… V rozskakování jsem si říkal, že je dobrý a sedí mi, pak na těch 560 jsem úplně změnil názor.  Ale nebude to úplně sektorem, neskákal jsem dobře, je pár věcí, na které si ve finále budu muset dát pozor. Musím to zkonzultovat s trenérem po telefonu.

Je pro vás komplikací, že není s vámi tady v Tegu?

Určitě by to bylo lepší, hned by viděl, kde je problém. Na začátku rozběhu byl šuplík, musel jsem si dávat pozor na ten hliníkový okraj a trochu jsem se pral s rozběhem. Ve finále mám druhou šanci, tak ji musím využít. Na 560 jsem dostal laťkou po hlavě, tak snad mě to do finále trošku probudí. (úsměv)

Překvapil vás krach obhájce Hookera?

Letos je celou sezónu bolavý, ani nebyl moc smutný. Přišlo mi jako by s tím počítal. Už když jsem ho viděl při trénincích, přišlo mi, že to není takové, jak by si asi představoval.

Jak vysoko bude medaile ve finále?

V tomhle sektoru vůbec nevím. Když bude pršet, může stačit 575, jinak bude třeba určitě 580.

Vy byste si déšť přál? Letos jste v něm odskákal většinu závodů…

Ani tady by mě nepřekvapil, je to pro mě letos zakleté, skáču v něm snad každý závod, tak by mě to nemělo rozhodit. Ale nemůžu říct, že bych si ho vyloženě přál.

Reklama

Související témata: