Hlavní obsah

Překvapení! Youtuber ukončil zkušeného bojovníka v prvním kole

Tak tohle se nečekalo! Americká hvězda internetu Jake Paul knokautovala v prvním kole boxerského duelu bývalého šampiona prestižních světových MMA organizací Bena Askrena. Po dvou minutách bylo hotovo.

Ben Askren a Jake Paul (vpravo) před vzájemným boxerským duelem.

Článek

Šestatřicetiletý Askren má za sebou skvělou kariéru. Byl držitelem mistrovského pásu v organizacích Bellator nebo One Championship. V posledních měsících ale o vybojované renomé přichází. V červnu 2019 si připsal první profesionální porážku v kleci, když ho na turnaji UFC 239 ukončil další Američan Masvidal již po pěti vteřinách naskočeným kolenem. Nyní si zkušený bojovník připsal další bolestivou porážku.

Youtuber Paul se věnuje boxu teprve tři roky. Spoustu odborníků mu v souboji se zkušeným MMA zápasníkem nevěřilo, protože jeho předchozí dvě výhry mezi provazy získal s další osobností sociální sítě Youtube Gibem, a s bývalým basketbalistou NBA Natem Robinsonem.

Samotný duel ale utvrdil veřejnost o opaku. Paul trefil po necelých dvou minutách tvrdou zadní Askrena přímo na bradu a bylo hotovo. Bojovník MMA se sice zvládl postavit na nohy, rozhodčí ale zápas ukončil. „Já jsem se po tom knokautu cítil v pohodě. Tohle je práce rozhodčího, aby posoudil, zda jsem schopný pokračovat," uvedl americký zápasník.

„Dnes to byl jen sranda box. Nedopadlo to, ale život jde dál. Budu se dál věnovat svému podcastu a kariéře trenéra," ujistil poražený Askren v rozhovoru po zápase.

Opačné emoce zažíval čtyřiadvacetiletý Paul. „Lidé si ze mě dělali legraci, ale já jim všem zavřel pusu. Tohle je historický okamžik, který ovšem ještě nekončí. Naopak bude pokračovat," navnadil vítěz své fanoušky na další boxerský duel.

Reklama