Hlavní obsah

Další zápas pro Slováka v UFC. Podaří se zastavit rozjetý vlak?

Praha

Jediný slovenský zástupce v americké organizaci UFC má dalšího soupeře. Ludovít Klein se představí 16. října na turnaji v Las Vegas. Bojovník pérové váhy se střetne s Natem Landwerhem. Klein má za sebou v prestižní stáji dva zápasy s vyrovnanou bilancí. Třiatřicetiletý Američan má na svém kontě v UFC jedno vítězství a dvě porážky.

Foto: Instagram: UFC

Takto se radoval Ludovít Klein po premiérové výhře v UFC. Bude se moct radovat znovu?

Článek

Rodák z Nových Zámků vstoupil do UFC povedeně a v září 2020 nekompromisně rozebral novozélandského soupeře. Tehdy vzal duel se Shanem Yougnem na poslední chvíli, přesto dokázal soupeře parádním high kickem knokautovat již po šestasedmdesáti vteřinách úvodního kola.

Druhý duel pro Kleina v UFC již tak úspěšný nebyl. Osamělý vlk Michael Trizano porazil svěřence Attily Végha na body. Slovenský bojovník přišel o osmizápasovou sérii bez porážky. Nyní se bude chtít vrátit na vítěznou vlnu zpět. Situaci ale nebude mít vůbec jednoduchou.

Americký soupeř je bývalým šampionem organizace M-1 Global. Na svém kontě má v profesionální kariéře osmnáct zápasů a z toho pouhé čtyři prohry. Dvě navíc přišly až v nejprestižnější organizaci. Landwehr hned osmkrát svého soupeře ukončil před limitem. Na druhou stranu zatím si nepřipsal žádné vítězství po úspěšně provedené submisi.

Naposledy se bojovník s přezdívkou Vlak představil na turnaji UFC Fight Night 185 v UFC centrále APEX. Další Američan Julian Erosa však byl nad jeho síly. Již v první minutě se dostal Landwehr pod obrovský tlak. Erosa následně doručil parádní naskočené koleno, kterému se nadcházející Kleinův soupeř nedokázal ubránit.

Reklama

Související témata: