Hlavní obsah

Nečekaný konec! McGregor si po špatném došlapu zlomil nohu a padl

Završení trilogie mezi Conorem McGregorem a Dustinem Poirierem dostalo těžko předívdatelnou tečku. Irský bouřlivák si na konci prvního kola vzájemného souboje přivodil zlomeninu nohy a do dalšího průběhu duelu nebyl vpuštěn. Emoce, které rámovaly třetí vzájemné střetnutí těchto bojovníků, pokračovaly ještě po zápase. McGregor se jen těžko srovnával se zakončením tohoto souboje. Je pouze otázkou, co to udělá s irským zápasníkem do budoucna.

Foto: Profimedia.cz

Dustin Poirier (vpravo) porazil na turnaji UFC 264 Conora McGregora.

Článek

Irský válečník začal možná až překvapivě rychle. V Las Vegas ho hnalo kupředu mnoho příznivců. Od začátku bylo vidět, že souboj bude velice vypjatý. McGregor od úvodních vteřin aktivně okopával Poirierovu přední nohu. Americký zápasník odpověděl rychlým kontrem v postoji, jenž McGregorovi příliš nevoněl. Tvrdou výměnu ustál, ale stáhl souboj v nevýhodné pozici na zem.

Poirier se brzy dostal do výhody, i když to zprvu vypadalo, že se dvaatřicetiletý Ir snaží o škrcení. Gilotina z jeho dílny ale utažena nebyla, což byla voda na mlýn amerického tvrďáka. Po několika málo momentech přišlo vysmeknutí. Přesto ještě stihl McGregor trefit několik přesných úderů loktem, což bylo ale od tohoto zápasníka vše.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by ufc (@ufc)

Zbylé dvě minuty prvního kola dominoval Poirier, kdy oplatil soupeři stejnou mincí a zasypával bojovníka z Britských ostrovů jedním loktem za druhým. McGregor se snažil ubránit několika kopy ze země, ale v drtivé většině případů nestíhal zachytávat tvrdé údery z rukou dvaatřicetiletého rodáka z Louisiany.

Nevídaný moment přišel deset vteřin před koncem. Obraz, který se v UFC nabídl již v dubnu. Tehdy si Američan Chris Weidman při pokusu o low kick ošklivě zlomil nohu. Slavný Ir špatně došlápl a bylo zle. McGregor se sesunul k zemi a bylo jasné, že zápas dál pokračovat nebude. Nepříliš pěkný pohled skýtala noha irského bojovníka, která pouze bezvládně visela. Zřejmě se jedná o zlomeninu kotníku.

Emoce pokračovaly i po zápase. McGregor skousával druhou porážku s Američanem velice složitě. Poirier v bezprostředním pozápasovém rozhovoru v kleci uvedl, že přispěl jedním z kopů ke zlomenině nohy svého soupeře. To však ryšavého bojovníka vytočilo, a poté, co se dostal k mikrofonu, tak se nevybíravě znovu opřel do amerického protivníka.

Hlavní kartu nabitého večera načal svým aktivním výkonem Sean O'Malley, jenž porazil technickým knokautem Krise Moutinha. Vítězství před limitem si připsali i Irene Aldanaová a Tai Tuivasa. Na body pak zvítězil čtyřiatřicetiletý Gilbert Burns. Všechno bylo ale zastíněno fatálním zraněním irského zápasníka v hlavním zápase.

Reklama

Související témata: