Hlavní obsah

Úspěšná obhajoba na druhou! Volkanovski i Ševčenková zůstávají na trůnu

Praha

Hned dvě titulové bitvy nabídla karta turnaje UFC 266. Celý večer v T-Mobile areně v Las Vegas vyvrcholil parádním soubojem pérové váhy mezi Alexandrem Volkanovskim a Brianem Ortegou. Úspěšnou obhajobu předvedl Volkanovski, který navázal na svou ženskou kolegyni Valentinu Ševčenkovou. Bojovnice z Kyrgystánu na konci čtvrtého kola ukončila Lauren Murphyovou.

Foto: Getty/UFC

Alexander Volkanovski (vlevo) porazil na turnaji UFC 266 v titulovém zápase Briana Ortegu.

Článek

Nabitých pět kol boje předvedli v hlavním zápase večera Alexander Volkanovski a Brian Ortega. Dvaatřicetiletý Australan ale musel v cestě za obhajobou překonat v tomto duelu mnoho překážek. Několikrát se dostal do nepříjemné submisové situace, kterou ale nedokázal Ortega dokončit.

Třicetiletý rodák z Kalifornie zase musel přesvědčovat doktora, aby po třetím a čtvrtém kole celý souboj neukončil. To se však nestalo a po parádních pětadvaceti minutách naprosté války se z obhajoby titulového pásu pérové váhy mohl těšit australský zápasník. Pro Američana to byla teprve druhá prohra v profesionální kariéře.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by UFC Europe (@ufceurope)

O něco snadnější byla cesta za obhajobou pro Valentinu Ševčenkovou, která pozorně kontrolovala první tři kola titulového souboje. Rozhodnutí přišlo ve čtvrté pětiminutovce. Lauren Murphyová inkasovala tvrdý kop na hlavu, který s ní viditelně otřásl. To pochopitelně neuniklo úřadující šampionce, která se nadechla k velkému závěru.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by UFC Europe (@ufceurope)

Ševčenková stáhla soupeřku k zemi a začala pracovat na ukončení. Minutu před koncem čtvrtého kola bylo hotovo. Osmatřicetiletá Američanka již nedokázala odolat tvrdým loktům a rozhodčí zápas ukončil.

Nepříliš povedený návrat do UFC po šesti letech zažil zkušený Nick Diaz. Osmatřicetiletý veterán ve třetím kole na vlastní žádost utkání ukončil. Po vyrovnaném prvním dějství získal pevnější půdu pod nohama Robbie Lawler, který po čtyřech prohrách získal vítězství více než po čtyřech letech.

Reklama

Související témata: