Hlavní obsah

Baseballisté Houstonu srovnali ve Světové sérii krok s Atlantou

Houston
Aktualizováno

Baseballisté Houstonu vyhráli druhý zápas Světové série a srovnali stav finále MLB na 1:1. I díky homerunu Joseho Altuveho porazili Astros na domácím hřišti Atlantu 7:2 a napravili zaváhání z úvodního duelu. Po dni volna bude boj o titul pokračovat třemi zápasy na půdě Braves.

Foto: Thomas Shea, Reuters

Baseballista Houstonu Jose Altuve (27) oslavuje svůj homerun ve druhém finále MLB.

Článek

Druhý metař Altuve doběhl pro první bod utkání v úvodní směně a odpalem za bariéru v sedmé pečetil vítězství. "Můžete se na pálce dlouho trápit, ale play off je o velkých odpalech," řekl Altuve, který v play off odpálil už svůj dvaadvacátý homerun v kariéře a v historických tabulkách se dotáhl na druhého Bernieho Williamse. "Statistiky nás ale nezajímají, chceme vítězit, a to jsme dokázali jako tým a chceme v tom pokračovat. Snad jich (výher) přidáme dost," myslí na celkový triumf.

Atlanta na začátku druhé směny srovnala na 1:1, ale v její dohrávce domácí pod otevřenou střechou stadionu Minute Maid Park po sérii odpalů i jedné chybě obrany Braves zaznamenali čtyři body. Na nadhozu dodal Houstonu v pěti směnách klid José Urquidy. "Byl jsem maximálně soustředěný a atakoval jsem strikezónu," řekl nadhazovač.

Astros vyhráli ve Světové sérii na domácím hřišti po pěti porážkách a poprvé od roku 2017, kdy slavili titul. "Po prohraném první utkání jsme jako vždy zůstali pozitivní," řekl Altuve.

Atlanta se tentokrát neprosadila v útoku, ale nyní bude mít třikrát za sebou výhodu domácího hřiště. "Lepší by bylo si přivézt dvě výhry, ale i nerozhodný stav je dobrý," řekl kouč Braves Brian Snitke. "Už se nemůžu dočkat našich fanoušků, to bude jízda," řekl chytač Travis d'Arnaud.

Reklama

Související témata: