Hlavní obsah

Stolní tenisté porazili na MS družstev Srbsko a Černou Horu

BRÉMY

Stolní tenisté vstoupili vítězně do mistrovství světa družstev. V úvodním utkání skupiny C porazili v Brémách Srbsko a Černou Horu 3:1, když dva body zařídil Petr Korbel a třetí přidal Martin Olejník. Trenér mužů Pavel Špaček však po utkání přiznal, že před vstupem do soutěže cítil nervozitu.

Foto: internet

Petr Korbel.

Článek

"Každý začátek je těžký, a zvláště na mistrovství světa. Petr (Korbel) zvládl roli jedničky a Martin (Olejník) udělal povinný bod na trojce. Je to první vítězství. Cesta je před námi ještě dlouhá, ale odstartovali jsme dobře," řekl trenér spolupracovníkovi ČTK.

Zápas začal prohrou Marek Klásek, který nestačil na Aleksandara Karakaševiče. Pak vyrovnal Korbel v duelu se Slobodanem Grujičem, kterého porazil 3:1. Důležitý druhý bod získal v utkání týmových trojek Martin Olejník jasnou výhrou 3:0 nad Bojanem Miloševičem. Výhru pečetila česká jednička Korbel v souboji s Karakaševičem vítězstvím 3:1 na sety. "V obou zápasech jsem byl lepší. Nebyly tam situace, že bych prohrával. Své sety jsem vyhrával hladce," řekl Korbel.

V úterý se svěřenci trenéra Špačka, dvojnásobní bronzoví medailisté z ME, střetnou od 13:00 s domácími Němci v čele s Timem Bollem.

Muži - skupina C:
Česká republika - Srbsko a Černá Hora 3:1
Klásek - Karakaševič 1:3 (5, -3, -8, -7), Korbel - Grujič 3:1 (6, -5, 4, 8), Olejník - Miloševič 3:0 (6, 11, 5), Korbel - Karakaševič 3:1 (7, -13, 4, 8).
Německo - Norsko 3:1, Rakousko - Polsko 3:2.

Reklama