Hlavní obsah

Florbalisty prověří elita

PRAHA

Poslední zápasový test před blížícím se mistrovstvím světa čeká českou florbalovou reprezentaci. Od pátku do neděle ji prověří s výjimkou Švédska tři elitní světové týmy při turnaji Fortuna. Český celek se v pátek od 18 hodin utká v Olomouci s Nory, o den později ve 20 hodin ve Svitavách se Švýcary a turnaj uzavře v neděli od půl šesté v Liberci s Finy.

Foto: Vojtěch Žilka

Ilustrační foto.

Článek

Ti také budou soupeřem Čechů ve skupině na šampionátu ve Švédsku. "Ale moc taktizovat nebudeme, to by nám taky mohli nadělit desítku," pousmál se reprezentační kouč Zdeněk Skružný.

Přípravu na turnaj mu trochu komplikoval pozdější příjezd krajánků ze Švýcarska, kteří tvoří páteř mužstva, ale na Fortuna cup již mohl nominovat čtyřiadvacítku hráčů, z nichž si vybere tým pro mistrovství světa, konající se od 21. do 28. května.

Turnaj bude zároveň organizační prověrkou před Evropskou florbalovou tour, která se za účasti Česka, Švédska, Finska a Švýcarska rozjede od příští sezóny pro mužské i ženské reprezentační týmy. "Inspirovali jsme se v hokeji, smlouva je podepsaná zatím na dva roky," uvedl prezident České florbalové unie Filip Šuman s tím, že každý rok se uskuteční dva turnaje, jejichž pořadatelství bude rotovat.

Reklama