Hlavní obsah

Lions jsou potřetí za sebou mistry, Monarchs ale zlobili

PRAHA

Potřetí za sebou má Česká liga amerického fotbalu stejného vítěze. V nedělním finále obhájili v Praze titul z předchozích dvou let pražští Lvi. Tentokrát se ve finále neutkali s dalším pražským týmem - Pantery, ale s celkem Bratislava Monarchs. Slovenský tým jim byl překvapivě silným soupeřem, přesto po výhře 38:21 slavili favorizovaní Lions.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Radost vítěze 13. Czech Bowlu Prague Lions

Článek
Fotogalerie

V pořadí 13. Český Bowl se hrál za slunného počasí na atletickém stadiónu pražské Slavie v Edenu a podle očekávání se od úvodních minut dařilo domácímu výběru. Lions v úvodní čtvrtině trpělivým zdoláváním po zemi dobývali obranu Monarchs, které se nedařilo zastavovat hlavně Michala Formánka.

Lions šli rychle do vedení a v poločase vedli 17:7. Po změně stran ale Bratislava přidala a její důraznější útok slavil úspěch. Slovenský účastník české soutěže se dokonce dostal do vedení 21:17 a se Lvy, kteří neprohráli třicet utkání v řadě, to nevypadalo dobře.

Zkušení šampióni ale dokázali najít odpověď a díky úspěšným průnikům Jordana Dornana a znovu Michala Formánka se ujali znovu vedení. Monarchs už neměli na další obrat síly a Lvi si za potlesku tří tisícovek spokojených diváků připsali třetí triumf v řadě a čtvrtý celkově. Putovní pohár pro vítěze tak mohl velvyslanec USA v České republice pan William Cabannis po roce předat znovu týmu Prague Lions.

O zábavu diváků se staraly kapely Horkýže slíže a Vypsaná fixa, do varu je přivedlo poločasové vystoupení Eurotel Cheerleaders.

Prague Lions - Bratislava Monarchs 38:21 (14:0, 3:7, 7:14, 14:0)

Reklama