Hlavní obsah

Odpověď na zavřené posilovny? Mobilní aplikace na cvičení v pohodlí domova

Brány fitcenter zůstávají zavřené, naopak velký boom zaznamenávají tréninkové aplikace. S těmi se na trhu roztrhl pytel a vybrat mezi nimi tu pravou je mnohdy obtížné. Zde jsou tipy na přehledné a uživatelsky nenáročné aplikace s různým zaměřením, kterým byste měli dát šanci. Některé jsou česky i zadarmo.

Foto: Home Workout, Facebook

Cvičte doma jen s vlastní vahou.

Článek

Jillian Michaels | Fitness App

Jillian Michaelsová patří mezi celosvětově nejslavnější fitness guru a její workoutová videa hltají desetitisíce uživatelů. Její mobilní aplikace nabízí opravdu nepřeberné množství tréninkových možností, zvolit si můžete dlouhodobé plány šité podle domácího vybavení a fyzických možností.

Nevýhodou aplikace je absence databáze potravin, jídelníček však vytvořit dokáže. Poplatky za aplikaci jsou poměrně rozumné - prvních sedm dní je zdarma, poté stojí přibližně 300 korun měsíčně (v případě dlouhodobého členství je poplatek nižší).

Pokud hledáte aplikaci, která je dlouhodobě velmi dobře hodnocena a můžete ji využít k hubnutí, ale i posilování, apka od Jillian Michaels je správná volba. Aplikace je sice v angličtině, tu však na nijak zvlášť dobré úrovni umět nemusíte.

Zkusit můžete také aplikaci o Kayly Itsines.

Fitify: Fitness & Home Workout

Momentálně nejoblíbenější fitness aplikace na českém trhu pro domácí cvičení ideální, navíc je i česky, takže jí porozumí opravdu každý. Nastavit si v ní můžete vaše požadavky, vybavení a dlouhodobé plány. Aplikace obsahuje více než osm stovek cvičení, nechybí ani instruktážní videa jednotlivých cviků.

Aplikaci si můžete stáhnout zdarma, její free verze je však značně omezená. Za členství zaplatíte přibližně 115 korun měsíčně.

7 Minute Workout: Fitness App

Jak již samotný název napovídá, v této aplikaci najdete hlavně krátké, sedmiminutové tréninkové jednotky, a je tak ideální pro ty, kteří nemají na cvičení tolik času. Samozřejmostí je nastavitelnost náročnosti cvičení, ale také oblasti, kterou byste rádi posílili.

Součástí jsou videa, podle kterých cvičíte a ke kterým nepotřebujete žádné cvičební pomůcky. Aplikace je zdarma.

Další aplikace na podobně krátká cvičení je třeba J&J Official 7 Minute Workout.

Home Workout - No Equipments

Domácí cvičení bez cvičebních pomůcek - ideální aplikace pro dnešní dobu bez posiloven. Přehledná aplikace nabízí vytvoření tréninkového plánu nebo počítání kalorií, což využijí hlavně ti, kdo aplikaci užívají k hubnutí.

Cvičením vás doprovází videa a animace, do appky můžete zaznamenávat své pokroky a poté je sdílet s přáteli. Najdete zde i různou délku cvičení, aplikace je navíc zdarma, nemá však český překlad.

Další zdarma aplikací je například Freeletics nebo 30 Day Fitness Challenge Pro.

Fitbit Coach

Skvělá volba pro vlastníky hodinek značky Fitbit, která je specialitou ve světě fitness. V aplikaci máte svého osobního fitness trenéra, který po prvotním otestování vaší fyzické kondice sám určí vhodný tréninkový plán.

Apka má čtyři programy, které jsou postaveny na míru vašim dlouhodobým cílům. Aplikaci můžete využít taky u chůze, běhu, cvičení na schodech nebo power walku. K maximálnímu využití aplikace je potřeba umět základy angličtiny, při ročním předplatném zaplatíte osmdesát korun měsíčně.

5 Minute Yoga

Tvůrci aplikací samozřejmě zapomínají ani na milovníky jógy. 5 Minute Yoga je jednoduchá apka na pětiminutová cvičení jógy, kterou tak využijete při životě ve spěchu nebo na cestách.

Aplikace je ideální i pro úplné nováčky, součástí cvičení jsou přehledné instrukce a obrázky správného provedení. Aplikace je v angličtině a je zadarmo. Můžete si ale založit premium účet s řadou výhod.

Podobnou aplikací je také oblíbený Down Dog.

Nike training Club / Adidas training

Zmínit musíme také aplikace na cvičení sportovních gigantů Nike a Adidas. Obě aplikace jsou přehledné a nabízejí opravdu obrovské možnosti. Sami si můžete navolit obtížnost, délku a intenzitu tréninku, snadno vše spárujete s mobilem či chytrými hodinkami.

V obou případech najdete velkou část tréninku zdarma, můžete si však zaplatit členství a aplikaci využívat do maxima. Aplikace od Adidasu nabízí i české rozhraní.

Reklama

Související témata: