Hlavní obsah

Saganovy trable z Tour přetrvávají. Stále mám velké bolesti, vysvětlil své odstoupení ze závodu ME

Glasgow/Praha

Chtěl potvrdit svou letošní formu. Leč zradila ho technika a postihly i zdravotní problémy. Slovenský cyklista Peter Sagan musel z nedělního závodu mistrovství Evropy v Glasgow odstoupit necelých 84 kilometrů před cílem. Hvězda přiznala, že z větší části za jeho předčasný konec mohlo zranění, které si přivodil na nedávné Tour de France.

Foto: Peter Cziborra, Reuters

Už v civilu sledoval zbytek závodu na ME slovenský cyklista Peter Sagan.

Článek
Fotogalerie

Svou sílu tentokrát Tourminátor, jak se Saganovi přezdívá, naplno neukázal. Když totiž cyklisté v hromadném spurtu bojovali o kontinentální triumf, slovenský fenomén už na trati nebyl. „Po 150 kilometrech jsem cítil, že to už nepůjde a nejlepší bude vzdát," vysvětlil po závodě na svých webových stránkách.

Důvodem, proč rodák ze Žiliny předčasně ukončil svou jízdu, jsou bolesti zad a boku, jež si přivodil v 17. etapě Tour, během které se proletěl mezi stromy a narazil do skály. „Stále mám velké bolesti. Závod jsem se snažil absolvovat nejlépe, jak jsem mohl, ale nejsem v ideální formě," zdůvodnil Sagan, který na Tour pošesté v kariéře vybojoval zelený trikot pro nejlepšího spurtera, čímž vyrovnal legendárního Němce Erika Zabela.

Kromě Sagana odstoupilo ze závodu dalších 84 cyklistů, mezi kterými bylo i kvinteto Čechů - Bárta, Hačecký, Černý, Kaňkovský a Hampl. Jediným českým cyklistou, který dokončil závod, byl čtyřiadvacátý Zdeněk Štybar. Cílem projelo 51 závodníků a vítězství si připsal Ital Trentin, stájový kolega Romana Kreuzigera z týmu Mitchelton-Scott.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články