Hlavní obsah

Slavný cyklista čelí obvinění z napadení exmanželky

Řím/Praha

Bývalého vynikajícího italského cyklistu Maria Cipolliniho čeká předběžné slyšení vázané k obvinění, že údajně pronásledoval a napadl svoji exmanželku Sabrinu Landucciovou. Údajně měl také vyhrožovat jejímu novému partnerovi, bývalému fotbalistovi Silviu Giustiovi.

Foto: Facebook: Mario Cipollini

Bývalý italský cyklista Mario Cipollini.

Článek

Podle serveru cyclingnews.com již vyšetřování skončilo a státní zástupce požádal o slyšení, které je naplánováno na 20. března. Po něm se má rozhodnout, zda existuje dostatek důkazů, aby byl Cipollini obviněn.

Cipollini byl s Landucciovou ženatý od roku 1993, rozešli se v roce 2005 poté, co cyklista ukončil svoji profesionální kariéru. Své bývalé ženě měl cyklista opakovaně vyhrožovat a poté ji i napadnout ve sportovním centru, kde pracuje. Obvinění se vztahují ke konci roku 2016 a začátku roku 2017.

„Popadl mě za krk a praštil mi hlavou o zeď. Byla jsem zraněná a musela jsem na pohotovost. Ale víc než rány mě bolí, že to gesto bylo tak násilné," uvedla bývalá Cipolliniho žena.

Skvělou kariéru zastínily kontroverze

Cipollini, známý svým extravagantním stylem oblékání během závodů, dosáhl 170 profesionálních vítězství (včetně toho na mistrovství světa v roce 2002). Jeho zářné úspěchy ale zastínilo i několik kontroverzních momentů. V roce 2000 byl vyloučen z Vuelty poté, co udeřil jednoho ze soupeřů do obličeje.

Později byl také obviněn z toho, že byl po část své aktivní kariéry klientem "dopingového" lékaře Eufemiana Fuentese. To popřel a za doping nikdy nebyl trestán. Zpětná testování z Tour de France 1998 ale identifikovala Cipolliniho vzorky jako pozitivní na EPO.

Reklama