Hlavní obsah

Cyklistické Giro d'Italia pojedou Hirt a debutant Černý

Řím

Na Giru d'Italia, jež začne v sobotu v Boloni, se představí čeští cyklisté Jan Hirt a Josef Černý. Pro úřadujícího mistra republiky v časovce a závodu s hromadným startem Černého půjde o první účast na Grand Tour.

Foto: Sport.cz

Český cyklista Jan Hirt (vpředu).

Článek

Osmadvacetiletý Hirt oproti tomu pojede Giro potřetí za sebou. V roce 2017 se ještě jako člen stáje CCC blýskl dvanáctým místem, loni byl v dresu svého současného zaměstnavatele Astany šestačtyřicátý. Očekávaným lídrem týmu by měl být Kolumbijec Miguel Ángel López, jenž loni obsadil celkové třetí místo.

Na úvodní Grand Tour sezony ladil Hirt formu minulý týden na závodě Kolem Romandie, kde skončil ve dvou vrchařských etapách v elitní desítce.

V červenobílomodrém dresu českého mistra si odbude premiéru na jednom ze tří nejvýznamnějších etapových závodů Černý. Pětadvacetiletý jezdec se letos vrátil po dvou letech do týmu CCC, jenž převzal licenci od bývalé stáje BMC.

Z českých cyklistů působících v týmech WorldTour se Gira nezúčastní Petr Vakoč se Zdeňkem Štybarem ze stáje Deceuninck-Quick Step, Roman Kreuziger z Dimension Data a Leopold König z Bora-hansgrohe, jenž dlouhodobě nezávodí. V nominaci kontinentálního týmu Israel Cycling Academy chybí stejně jako loni Daniel Turek.

Stodruhý ročník Gira odstartuje v sobotu v Boloni časovkou a skončí o tři týdny později v neděli 2. června další jízdou proti chronometru ve Veroně. Loňské vítězství nebude obhajovat Brit Chris Froome, který se soustředí na Tour de France.

Reklama

Související témata: