Hlavní obsah

Světový i kontinentální šampion míří do Česka. Zřejmě jde o poslední šanci jej vidět

Praha

Fenomén cyklistického světa Mathieu van der Poel bude největším lákadlem pro fanoušky při sobotním světovém poháru cyklokrosařů v Táboře. Čtyřiadvacetiletá hvězda z Nizozemska organizátorům čtvrtého dílu seriálu potvrdila premiérovou účast v letošním ročníku.

Foto: Profimedia.cz

Van der Poel se představí v Táboře

Článek

„Je skvělé, že pojede v Táboře. V mých očích jde o nejtalentovanějšího cyklistu současnosti. Ve světě cyklokrosu aktuálně není lepšího závodníka," komentuje Petr Balogh, šéf českého cyklokrosu, účast borce, který kombinuje silniční závody, cyklokros a horská kola.

V Česku jej viděli fanoušci v závěru července, kdy ovládl ME horských kol v cross country. Minulý víkend potřetí v řadě dominoval kontinentálnímu šampionátu cyklokrosařů. Během předešlých měsíců pak šokoval triumfem na silniční klasice Amstel Gold Race a ovládl etapový závod Kolem Velké Británie, kde navíc dominoval třem etapám. Navíc je úřadujícím mistrem světa v cyklokrosu.

„Je neuvěřitelně komplexním závodníkem. Myslím, že půjde o poslední šanci jej vidět živě na cyklokrosové trati v Česku," láká Balogh fanoušky. Očekává se, že v budoucnosti Mathieu van der Poel zaměří výhradně na silniční cyklistiku.

Fanoušci uvidí i Kateřinu Nash

Příznivci se při sobotním závodním programu mohou těšit i na start české reprezentantky Kateřiny Nash, která je v čele průběžného pořadí světového poháru. Bílý dres lídra seriálu vozil naposledy z českých jezdců v roce 2010 Zdeněk Štybar.

„Jde o velice prestižní záležitost. Věřím, že si Katka dres udrží i do další fáze sezony," pronesl reprezentační trenér Petr Dlask. „Kateřina má v plánu následně start při pátém pokračování seriálu v Koksijde, pojede i vánoční torné," odkrývá Dlask plány jednačtyřicetileté reprezentantky. „Zaslouží si maximální diváckou podporu, aby v bílém dresu mohla jezdit i dál," říká Balogh.

Sobotní program v Táboře odstartuje v 10 hodin závodem juniorů, v 11.30 je na programu bitva mužů do 23 let, ve 13 hodin se na trati představí elitní kategorie žen, o hodinu a půl později odstartují muži.

Reklama

Související témata: