Hlavní obsah

Pandemie ruší i Giro d'Italia. Ve hře je náhradní termín

Praha
Aktualizováno

Cyklistický závod Giro d'Italia, který měl začít 9. května časovkou v Budapešti, byl kvůli pandemii koronaviru odložen. Organizátoři chtějí 103. ročník slavné Grand Tour uspořádat v jiném termínu, který oznámí nejdříve v dubnu.

Foto: Laurent Cipriani, ČTK/AP

Giro d'Italia bylo zrušeno (ilustrační foto)

Článek

Giro mělo odstartovat v Maďarsku třemi etapami, po kterých by následoval letecký přesun na Sicílii. Pořadatelská společnost RCS Sport dnes nicméně oznámila, že v současné situaci není start v Maďarsku v naplánovaném termínu možný.

"Všechny strany se shodly, že jsou odhodlány pracovat společně na tom, aby mohlo Giro d'Italia začít v Maďarsku v pozdější době," uvedli představitelé z RCS Sport. Případný nový termín nebude oznámen dříve než 3. dubna, kdy skončí platnost současných bezpečnostních opatření proti šíření koronaviru v Itálii.

Zrušeny byly i další závody

Z letošního cyklistického kalendáře už v minulých dnech kvůli koronaviru zmizely významné závody v Itálii Strade Bianche, Tirreno-Adriatico a Milán-San Remo. Nepojedou se ani březnové belgické klasiky Bruggy-De Panne, Binck Bank Classic a Gent-Wevelgem.

Už na konci února byl předčasně ukončen závod WorldTour Kolem Spojených arabských emirátů a stejný osud potkal aktuálně probíhající Paříž-Nice, jenž přišel o závěrečnou nedělní etapu.

Giro se s výjimkou dvou přestávek kvůli světovým válkám jezdí každoročně od roku 1909.

Reklama