Hlavní obsah

ME v závodě horských kol na 24 hodin v Jihlavě je o rok odloženo

Jihlava

Čtyřiadvacetihodinový závod horských kol Jihlavská 24 MTB, který se měl jet v červnu zároveň jako mistrovství Evropy, byl kvůli pandemii koronaviru odložen o rok. Nový termín byl stanoven na 26. a 27. června 2021 a závodu zůstal status kontinentálního šampionátu. Podle pořadatelů bylo přihlášeno 393 jezdců ze 17 zemí.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto.

Článek

Ředitel závodu Jiří Holoubek je rád, že se ME podařilo udržet v Jihlavě. "Byl to třítýdenní maraton vyjednávání, protože když se posune jeden závod, tak se posunují i další," řekl ČTK Holoubek.

Startovné registrovaných závodníků bude podle Holoubka automaticky přesunuto do příštího roku. Pokud se někdo nebude v novém termínu závodu účastnit, pořadatelé mu poplatek vrátí.

Závod Jihlavská 24 MTB se jezdí od roku 2011, už třikrát byl také mistrovstvím České republiky. Pořadatelem je spolek Sliby - Chyby. Letošní desátý ročník se měl konat od 26. do 28. června. Zúčastnit se mohlo 400 jezdců. "Takže se dá říci, že ten závod je vyprodaný," uvedl Holoubek.

Závodní okruh vedl v minulých letech městským parkem, ulicemi i přes centrální Masarykovo náměstí. Loňského ročníku se zúčastnilo 246 závodníků. Nejlepší Martin Pavlásek ujel za 24 hodin 428,4 kilometru.

Reklama

Související témata: