Hlavní obsah

Bikeři změří síly kolem Karlštejna. Vicemistr světa připravil výzvu 13 kopců

Jedinečná soutěžní výzva čeká během měsíce května na milovníky cyklistiky. Přestože závodní aktivity jsou a zřejmě ještě nějakou dobu zůstanou zakázané, mohou bikeři napříč výkonnostními skupinami změřit síly v závodním módu. Umožní jim to originální výzva vicemistra světa v maratonu Kristiana Hynka s parťákem z týmu Future Cycling Northwave úřadujícím českým šampionem v maratonu Martinem Stoškem.

Foto: Michal Červený

Kristian Hynek (vlevo) a Martin Stošek na trase výzvy 13 kopců.

Článek

„Připravili jsme v aplikaci Strava segment, který vlastně tvoří celý okruh. Vyrazili jsme z Černošic, pohybovali se v okolí Karlštejna. Okruh nese název 13 kopců a jde o trasu, na níž jsem vlastně s cyklistikou začínal," vysvětluje Kristian Hynek, který se mimo jiné pyšní triumfem z Cape Epic, prestižní etapové bitvy bikerů v Jihoafrické republice.

Délka okruhu je padesát tři kilometrů, bikeři pokoří 1439 výškových metrů. Tréninková jízda profesionálů Kristiana Hynka a Martina Stoška trvala dvě hodiny čtyřicet minut. Zapojit se může kdokoliv v termínu od 1. května do 30. května. Počet pokusů je neomezený.

„Jedinou podmínkou pro účast je absolvovat okruh ve dvojici, přičemž oba cyklisté musí mít účet v aplikaci Strava," říká Kristian Hynek, který si trénink v době epidemie koronaviru zpestřuje rozvozem jídla pro zdravotníky v pražských nemocnicích.

Foto: Michal Červený

Martin Stošek na trase výzvy 13 kopců.

„Všichni experti říkají, že nejlepší prevencí je posilování imunity. Pohyb v sedle kola je obecně pro tělo velice blahodárný. Věříme, že naše pobídka aktivuje ještě větší počet cyklistů," přeje si Kristian Hynek.

Registrace každé dvojice proběhne přes systém seriálu Kolo pro život/Sportsoft (registrace.sportsoft.cz/teamregistration.aspx?e=1654). Žebříček nejlepších bude na Stravě. Registrační poplatek sto korun bude v plné výši použit na dobročinné účely.

Nejrychlejší bikeři se mohou těšit nejen na originální ceny od partnerů týmu. „Pro patnáct nejlepších mužských dvojic a pět dámských dvojic s nejlepším časem z kvalifikačních jízd uspořádáme v průběhu června setkání," láká na originální akci uspořádanou za podpory Kola pro život Kristian Hynek cyklisty, kteří tak mohou poměřit síly originálním způsobem.

A přitom se na trati kromě parťáka s nikým dalším velmi pravděpodobně vůbec nepotkají. Každý z účastníků navíc dostane desetiprocentní slevu na jednorázový nákup v eshopu Future Cycling.

Reklama