Hlavní obsah

Vysočina uvidí hned dva díly SP

Aigle

Nové Město na Moravě bude 29. září a 4. října hostit dva závody Světového poháru v cross country na horských kolech. Elitní seriál měl původně na Vysočině příští týden začít, kvůli pandemii koronaviru ale byly závody odloženy. Aktualizovaný kalendář dnes zveřejnila Mezinárodní cyklistická unie (UCI)

Foto: Michal Červený

Jaroslav Kulhavý na trati SP v Novém Městě na Moravě v roce 2018. Ilustrační foto.

Článek

"Program bude od úterý do neděle. Diváci se tak mohou těšit na celkem pět závodních dnů, dvakrát se pojede short track a dvakrát klasické cross country, mezi tím den volna. Jsme rádi, že nám takovou možnost UCI dala, myslím, že je to pro všechny výhodné a jak týmy, tak i závodníci z toho mají radost," řekl serveru mtbs.cz šéf organizátorů v Novém Městě Petr Vaněk.

Nové Město také uvažovalo o pořádání červnového mistrovství světa, jehož se po vypuknutí pandemie vzdal německý Albstadt. Šampionát se nakonec bude konat 5. až 11. října v rakouském Leongangu, který měl původně hostit jen MS ve sjezdu, ale přibral si i boje o medaile v olympijském cross country.

Světový pohár bikerů odstartuje 5. září ve švýcarském Lenzerheide, poté se pojede v italském Val di Sole a francouzském Les Gets. Nové Město následně obstará dvěma závody generálku na MS a zároveň finále pětidílného seriálu. Poté se ještě budou konat další dvojité závody ve sjezdu v Mariboru a portugalské Louse.

Původně měl mít Světový pohár v cross country šest dílů, zrušeny byly závody ve Vallnordu a Mont-Sainte-Anne.

UCI dnes také uvedla, že MS ve foucrossu se uskuteční podle plánu 10. a 11. září ve Val di Sole a šampionát v maratonu o měsíc později oproti původnímu kalendáři 24. a 25. října v tureckém městě Sakarya.

Reklama

Související témata: