Hlavní obsah

Armstrong na soustředění ujel Contadorovi ve stoupání

LAS PALMAS

Sedminásobný vítěz Tour de France Lance Armstrong na závěr soustředění stáje Astana na Kanárských ostrovech ukázal svou sílu. V třináctiprocentním stoupání na vrchol Masca nechal daleko za sebou vítěze letošního Gira d'Italia a Vuelty Alberta Contadora.

Článek

"Lance je stejně silný jako v roce 2003," řekl americký cyklista Levi Leipheimer o svém krajanovi a týmovém kolegovi. Podle mluvčího Astany Philippea Maertense je sedmatřicetiletý Armstrong při svém návratu po třech letech v mimořádně dobré kondici. "Z pohledu fyzičky je ze všech cyklistů momentálně pravděpodobně ten nejsilnější," poznamenal.

Španěl Contador, který nedávno prodělal operaci nosní kůstky a tři týdny netrénoval, nepovažuje společný trénink s Armstrongem signál rozložení sil. "Moje koncentrace směřuje k červencové Tour, kterou chci podruhé vyhrát," poznamenal vítěz Tour de France z roku 2007.

Před začátkem soustředění se Armstrong nechal slyšet, že je ochoten na Tour jet i v roli "nosiče vody". Pokud bude Contador nebo někdo jiný z jezdců Astany v lepší formě, je připraven ho v roli lídra podpořit.

Reklama

Související témata: