Hlavní obsah

Zlámalík vyhrál v cyklokrosovém poháru podruhé za sebou

PLZEŇ

V sedmém závodu Českého poháru v cyklokrosu v Plzni zvítězil Martin Zlámalík, který na nejvyšší stupeň vystoupil podruhé za sebou. Zatímco minule v Mnichově Hradišti vyhrál až po diskvalifikaci Martina Bíny, v sobotu dominoval naprosto jasně. Juniorským mistrem republiky se stal Jan Nesvadba, který si tím zajistil i celkové prvenství v osmidílném Českém poháru.

Článek

Za Zlámalíkem dojel Kamil Ausbuher a třetí skončil David Kášek. I čtvrté místo v areálu Svatého Jiří na Doubravce stačilo Bínovi k udržení průběžného vedení v seriálu.

Ve druhém kole se vpředu vytvořilo kvarteto Zlámalík, Kášek, Ausbuher a Bína. Již v následujícím okruhu nastoupil Zlámalík, kterého se chvíli držel Ausbuher. Při průjezdu do druhé poloviny závodu už měl Zlámalík bezpečný náskok.

Dvě kola před koncem nestačil tempu pronásledovatelů Bína a musel se spokojit se čtvrtou pozicí. Velmi spokojen byl Kášek, který se do cyklokrosového terénu vrátil letos po tříleté přestávce a dnes poprvé vystoupil na stupně vítězů.

"Ve čtvrtém kole jsem zaútočil, ale očekával jsem, že soupeři se mě udrží. Dařilo se to jen chvíli Ausbuherovi, ostatní nestačili. Vítězství je pro mě povzbuzením před domácím šampionátem i mistrovstvím světa," řekl ČTK Zlámalík.

Mezi juniory sesadil Nesvadba z prvního místa v poháru Karla Hníka, který vybojoval v předchozích startech čtyři vítězství, ale dnes dojel až třetí. Druhý skončil Radek Polnický. Šampionát se bodoval trojnásobně, což vyneslo prvenství Nesvadbovi.

Vítěz si již v prvním okruhu vytvořil spolu s Polnickým náskok před soupeři, Hník částečně indisponovaný po nemoci jezdil na třetím místě. Na rozbahněné trati ve čtvrtém kole Nesvadba Polnického setřásl a závod rozhodl.

"Dobře jsme s Radkem spolupracovali, a když jsme získali náskok, tak jsme si to rozdali mezi sebou. Bahno mi tolik nesedí. I proto jsem velmi rád, že jsem vyhrál," řekl ČTK Nesvadba, který si jinak pochvaloval trať, na níž by se příští rok měl jet Světový pohár.

Český pohár v cyklokrosu:
Muži:
1. Zlámalík (Prodoli) 57:09, 2. Ausbuher (Exe Jeans) -15, 3. Kášek -22, 4. Bína -37, 5. O. Bambula (všichni Budvar Tábor) -1:18, 6. J. Polnický (Empella) -1:54, 7. Kyzivát -2:21, 8. Chrobák (oba Control Johnson Ml. Boleslav) -2:36, 9. Škarnitzl (Dimp Giant) -2:51, 10. Menger (Budvat Tábor) -4:02.
Pořadí po sedmi závodech:
1. Bína 275, 2. Ausbuher 220, 3. Zlámalík 214, 4. Dlask (Fidea) 205, 5. Kulhavý (Michelin Specialized) 173, 6. Škarnitzl 163.
Junioři - mistrovství ČR:
1. Nesvadba (KC Kooperativa) 41:41, 2. R. Polnický (Empella) -13, 3. Hník (Atlas Römers Haus Bäckerie) -1:00, 4. Paprstka (Scott Scania Kolín) -1:10, 5. Boroš (Budvar Tábor) -1:21.
Konečné pořadí Českého poháru - Toi Toi Cupu:
1. Nesvadba 500, 2. Hník 455, 3. R. Polnický 390.

Reklama