Hlavní obsah

Giro d'Italia začne nejspíš krátkou časovkou v Palermu

Řím

Cyklistický závod Giro d'Italia odstartuje 3. října patrně v hlavním městě Sicílie Palermu. Podle obvykle dobře informovaného italského serveru Tuttobiciweb by měla být úvodní etapou individuální časovka o stejné délce (8,6 km), jaká byla původně plánována pro start v Budapešti před odložením závodu kvůli koronavirové krizi.

Foto: ČTK

Archivní foto ze závodu Giro d'Italia.

Článek

Po krátké časovce byly v Maďarsku plánované i další dvě etapy. Pro druhou etapu podle nového plánu by měla být využita trať z Monreale do Agrigenta, tedy 136 kilometrů dlouhý úsek, který měl být první etapou na italské půdě po návratu z Maďarska.

Třetí etapa má pak podle serveru končit na Etně. Stále činná sopka přitom měla původně hostit dojezd páté etapy. Nově pak mají v úvodním týdnu závodu přibýt etapy v krajích Basilicata a Abruzzo.

Již 103. ročník tradičního etapového závodu, který bude letos neobvykle až druhým v pořadí mezi podniky Grand Tours po Tour de France, se měl jet od 9. do 31. května. Pro nový termín 3. až 25. října už bylo oficiálně potvrzeno, že odstartuje místo Maďarska v jižní části Itálie.

S dalšími plány a záměry ale organizátoři závodu v čele s jeho ředitelem Maurem Vegnim opatrně vyčkávají s ohledem na vývoj situace spojené s pandemií koronaviru.

Vegni pouze avizoval, že prezentace nové trati Gira proběhne ve virtuální podobě buď na konci června, nebo možná až začátkem července. Zároveň také stále doufá, že závod bude přístupný divákům, přestože přinejmenším při startech a dojezdech etap lze nějaká omezení jejich počtu očekávat.

Reklama