Hlavní obsah

Cyklista Nolf při závodu Kolem Kataru zemřel

Cyklista Frederiek Nolf byl ve čtvrtek na pokoji v hotelu v Dauhá nalezen mrtvý. Belgický jezdec, který se účastnil závodu Kolem Kataru a za pět dní by oslavil dvaadvacáté narozeniny, podle agentury AFP zemřel ve spánku na infarkt. Přesnou příčinu smrti však určí až nařízená pitva.

Foto: Profimedia

Cyklista Frederiek Nolf

Článek

Bezvládného Nolfa našel ráno na pokoji ve 14. patře hotelu Ritz-Carlton ředitel týmu Topsport Vlaanderen Jean-Pierre Heynderrickx. Když se mu ho nepodařilo vzbudit, okamžitě zavolal lékaře, ten však už pouze konstatoval smrt jednadvacetiletého cyklisty. "Večer jsme měli společnou večeři a byl naprosto v pořádku. Měl dobrou náladu a pořád vtipkoval," řekl Heynderrickx.

Vedení týmu popřelo, že by za náhlé úmrtí mohl doping, protože jezdci prý každé čtyři měsíce absolvují antidopingové kontroly. Nolf všemi bez problémů prošel a navíc neměl ani žádné zdravotní potíže. "Mluvil jsem s Heynderrickxem a nikdo neví, co se mohlo stát. Včera Frederiek vypadal naprosto v pořádku," citovala AFP ředitele závodu Kolem Kataru Eddyho Merckxe.

Ve středeční etapě dojel Nolf na 90. místě ze 132 jezdců. V průběžném pořadí Belgičanovi patřila 96. příčka.

Kolegové z týmu neodstartují do další etapy

Zbývajících sedm jezdců stáje Topsport neodstartuje do čtvrteční předposlední páté etapy. Podle Merckxe nebudou cyklisté na počest zesnulého Nolfa závodit a zkrácenou trať pouze společně projedou. Pořadí také nebude započítáváno do výsledků závodu.

Nolfova smrt není prvním úmrtím při cyklistickém závodě. Před šesti lety během závodu Kolem Německa zemřel ve spánku třiadvacetiletý Fabrice Salanson z Francie.

Reklama