Hlavní obsah

Lídr Roglič kvůli zranění Critérium du Dauphiné nedokončí

Aktualizováno

Vedoucí muž cyklistického závodu Critérium du Dauphiné Primož Roglič odstoupil před dnešní závěrečnou pátou etapou ze soutěže kvůli zraněním ze sobotního pádu. Slovinský jezdec stáje Jumbo-Visma, jenž patří do okruhu favoritů nadcházející Tour de France, sice čtvrtou etapu po pádu dokončil bez ztráty na největší konkurenty, dnes se ale rozhodl nepokračovat.

Foto: Sport.cz

Slovinský cyklista Primož Roglič odstoupil z přípravného závodu na Tour de France Critérium du Dauphiné.

Článek

Manažer týmu Jumbo-Visma Richard Plugge uvedl, že Roglič ze závodu odstoupil z preventivních důvodů. "Nemyslím si, že to ohrozí Primožovu přípravu na Tour. Jsem si tím jistý," uvedl Plugge na adresu loňského vítěze Vuelty.

V roli nového lídra dnes v Megéve do poslední etapy odstartoval Francouz Thibaut Pinot, jenž na Rogliče ztrácel 14 sekund. V čele průběžného pořadí má nyní náskok deseti sekund před krajanem Guillaumem Martinem.

Roglič skončil v generálce na Tour, která startuje 29. srpna, na zemi při jednom ze sjezdů. Stáj Jumbo-Visma tak na Dauphiné přišla o dalšího jezdce: v sobotu odstoupil i další z lídrů týmu Steven Kruijswijk, jenž si při pádu vykloubil rameno.

"Rameno už má zpátky, ale má dost vážné odřeniny. Snad se to bude hojit rychle. Teď je předčasné něco říkat, uvidíme, jak se to bude vyvíjet zítra a další dny. Z hlediska toho, jak bude jeho uzdravování probíhat, jsou následující dny rozhodující," uvedl manažer nizozemské stáje Plugge.

Reklama