Hlavní obsah

Mistrovství světa v silniční cyklistice bude v Imole

Praha
Aktualizováno

Mistrovství světa v silniční cyklistice bude 24. až 27. září hostit Imola a italský region Emilia-Romagna. Pořádání šampionátu se v srpnu vzdalo Švýcarsko, poté co tamní vláda zakázala kvůli pandemii koronaviru do konce září konání velkých akcí. Na slavném motoristickém okruhu v Imole bude start a cíl všech čtyř závodů.

Foto: Jaroslav Svoboda, ČTK

Mistrovství světa v silniční cyklistice bude 24. až 27. září hostit Imola a italský region Emilia-Romagna

Článek

Mezinárodní cyklistická unie (UCI) program šampionátu v náhradním dějišti omezila na boje o medaile mužů a žen elite, kteří jsou už nyní v drtivé většině v Evropě. Závody v juniorských kategoriích a do 23 let se kvůli předpokládaným komplikacím s cestováním nepojedou.

Mistrovství světa zahájí ve čtvrtek 24. září časovka žen na 32 km, druhý den ji na stejném okruhu pojedou muži. V sobotu je v plánu závod žen s hromadným startem na 144 km a v neděli 27. září program šampionátu vyvrcholí silničním závodem mužů na 259,2 km.

O pořádání MS se ucházel také francouzský departement Haute-Saone, kde se na Planině krásných dívek pojede 19. září rozhodující časovka letošího ročníku Tour de France.

Reklama