Hlavní obsah

Brajkovič si výhrou na Dauphiné Libéré řekl o nominaci na Tour de France

SALLANCHES

Slovinský cyklista Janez Brajkovič odolal ataku favorizovaného Španěla Alberta Contadora a vyhrál závod Dauphiné Libéré. Šestadvacetiletý jezdec si tak výrazně řekl o zařazení do nominace týmu RadioShack pro blížící se Tour de France.

Foto: Robert Pratta , Reuters

Janez Brajkovič (vpravo) a Alberto Contador na stupních vítězů.

Článek

Brajkovič se dostal do průběžného vedení v závodu kategorie ProTour ve středeční časovce, kterou suverénně vyhrál. Někdejší mistr světa do 23 let v jízdě proti chronometru poté uhájil náskok před Contadorem i v horských etapách, především v sobotní královské do l'Alpe d'Huez.

V té sice Španěl zvítězil, ale jen o pár metrů před Brajkovičem. Ten tak dvojnásobného vítěze Tour celkově porazil o minutu a 41 sekund.

"Tohle vítězství je pro mě hodně dobré. Doufejme, že se díky tomu dostanu letos na Tour. No a když ne, tak snad příští rok," uvedl Brajkovič, jenž nicméně svůj triumf nad Contadorem nepřeceňoval. "Nepřijel sem v ideální formě, protože je ještě v přípravě na Tour. Navíc dneska už na mě neútočil, asi nechtěl riskovat pád ve sjezdech," dodal týmový kolega Lance Armstronga.

Závěrečnou etapu v Sallanches vyhrál po sólovém úniku Nor Edvald Boasson Hagen.

Výsledky cyklistického závodu Dauphiné Libéré 7. etapa (148 km):
1. Boasson Hagen (Nor.) 3:39:43, 2. Durán (Šp.) -27, 3. Silin (Rus.) -32, 4. Le Mevel (Fr.) -34, 5. Van Garderen (USA), 6. Contador (Šp.) oba -40.
Konečné pořadí:
1. Brajkovič (Slovin.) 28:06:28, 2. Contador -1:41, 3. Van Garderen -2:41, 4. Van den Broeck (Belg.) -3:46, 5. Coppel -4:17, 6. Vogondy (oba Fr.) -4:23.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články