Hlavní obsah

Loňský vítěz Carapaz Giro nepojede, Ineos potvrdil lídrem Thomase

Londýn

Loňský vítěz Richard Carapaz nepojede Giro d'Italia. Ekvádorského cyklistu nenominovala stáj Ineos Grenadiers a dnes zároveň potvrdila, že jejím lídrem bude Geraint Thomas. Čtyřiatřicetiletý Velšan, král Tour de France z roku 2018, se vrátí na Giro po třech letech. Naposledy ho po pádu nedokončil. Po odkladu kvůli koronaviru italský etapový podnik začne časovkou v sobotu.

Foto: Stuart Franklin, Reuters

Richard Carapaz z týmu Ineos při nedávné Tour de France.

Článek

Thomas letos nebyl nominován na Tour na rozdíl od Carapaze. Ten by mohl do Grand Tours znovu zasáhnout na pozdější Vueltě, která bude zároveň loučením dalšího z hvězdné sestavy Ineosu Chrise Froomea.

Po epidemii covidu-19 se všechny tři Grand Tours letos uskuteční během dvou a půl měsíců. "Všechny jsou blízko sebe, což je jedinečná výzva. Viděli jsme napínavou a dramatickou Tour a očekáváme, že v Itálii to bude stejné," řekl šéf Ineosu Dave Brailsford.

Thomasovi budou k triumfu pomáhat poslední dva mistři světa v časovce Ital Filippo Ganna a Australan Rohan Dennis, v kopcích krajan Tao Geoghegan Hart či Španěl Jonathan Castroviejo, jenž se zúčastnil nedávné Tour, ale po 18. etapě právě kvůli Giru odstoupil.

"Cítím se připravený. Je to pro všechny divný rok, ale je skvělé mít tento velký cíl," řekl Thomas. K ruce bude mít také Bena Swifta, Jonathana Narvaeze a Salvatora Puccia.

Reklama