Hlavní obsah

Astana vyměnila před Girem kvůli koronaviru v týmu dva jezdce

Řím

Cyklistická stáj Astana stáhla krátce před začátkem Gira d'Italia z nominace Jurije Natarova a Vadima Pronského. Oba byli podle vedení kazašského týmu v úzkém kontaktu s kolegou Žandosem Bižigitovem, u kterého nyní testy odhalily koronavirus.

Foto: Stephane Mahe, Reuters

Španělský cyklista Gorka Izagirre v barvách týmu Astana.

Článek

Natarov i Pronskij byli součástí kazašské reprezentace na nedávném mistrovství světa v Imole. V sestavě Astany pro Giro je nyní nahradí Dán Jonas Gregaard a Rodrigo Contreras z Kolumbie.

"Je smutné, že musíme stáhnout Jurije a Vadima, kteří měli na Giru debutovat, ale protokol je jasný," řekl generální manažer Astany Alexandr Vinokurov. "Doufáme, že Žandos bude brzy v pořádku a že všichni ostatní jezdci budou mít negativní testy, aby se mohli zúčastnit nadcházejících závodů," dodal.

Alexej Lucenko, jenž musel po pozitivním testu odstoupit z mistrovství světa, nyní podle Astany čeká na výsledky opakovaných odběrů.

Giro d'Italia se kvůli pandemii koronaviru nemohlo uskutečnit v tradičním květnovém termínu a muselo být odloženo. Podle upraveného kalendáře začne 3. října, vítěz bude znám 25. října.

Reklama

Související témata: