Hlavní obsah

Drsný karambol! Premiéra končila v bezvědomí a děsivými zraněními

Villafranca Tirrena

Hororový karambol poznamenal dojezd čtvrté etapy italského Gira, druhé Grand Tour sezony. Na chvostu startovního pole se do cíle blížila dvojice cyklistů týmu Vini Zabú-KTM, když napálili do části bariéry. Podle serveru cyclingnews.com byl Luca Wackermann v bezvědomí, zatímco jeho parťák Etienne van Empel se dokázal dostat ještě před limitem do cíle.

Foto: Sport.cz

Ital Luca Wackermann a Nizozemec Etienne van Empel skončili v cílové rovince na zemi.

Článek

Luca Wackermann prožíval debut na Grand Tour. V osmadvaceti letech byl italský cyklista nominován do výběru pro Giro. Letos vyhrál v srpnu etapovou bitvu Tour du Limousin, kde slavil dvě dílčí prvenství. Hned druhý den Gira se blýskl pátým místem.

V úterý při etapě z Catanie do Villafranca Tirrena však skončil v bezvědomí na silnici osm set metrů před cílem. Nízko letící televizní helikoptéra totiž shodila bariéry lemující cestu k cíli, do nichž cyklisté italské formace narazili.

„Poryv větru od helikoptéry klukům doslova hodil bariéru do cesty," lamentoval Angelo Citracca, šéf týmu Vini Zabú-KTM.

Wackermann se při převozu do nemocnice probral a byl při vědomí. Lékaři diagnostikovali otřes mozku, zlomený nos, zlomenou čelist, zhmožděné rty, další mnohočetná poranění obličeje, podezření na zlomeniny obratlů, tržnou ránu levého obočí, roztrženou bradu, pravé koleno a další četné odřeniny. Závod pro něj skončil. Etienne van Empel by měl ve středu v závodě pokračovat.

Reklama

Související témata: