Hlavní obsah

Neuvěřitelné! Alaphilippe znovu slavil předčasně. O triumf ale nepřišel

Aktualizováno

Nepoučil se a málem na to znovu doplatil. Francouzský cyklista Julian Alaphilippe stejně jako v neděli v Lutychu slavil předčasně se zvednutýma rukama před cílovou čarou, ale o triumf tentokrát nepřišel. V belgické klasice Brabantský šíp oslavil první vítězství v duhovém dresu mistra světa.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Julian Alaphilippe vyhrál klasiku Brabantský šípVideo: sntv

 
Článek

Osmadvacetiletý Alaphilippe vyhrál v závěru 197 km dlouhého závodu spurt tříčlenné skupinky uprchlíků a oplatil loňskou porážku Mathieuovi Van der Poelovi. Nizozemský spolufavorit se zjevil těsně vedle Francouze na cílové čáře, kdy už Alaphilippe dojížděl se zvednutýma rukama. Cílová kamera ale potvrdila o centimetry vítězství mistra světa. Třetí skončil další Francouz Benoit Cosnefroy.

Alaphilippe podobně předčasně slavil už v neděli na monumentu Lutych-Bastogne-Lutych, kde byl nakonec přeřazen až na páté místo za to, že omezil soupeře ve spurtu. "Nebral jsem to jako pomstu. Chtěl jsem prostě závodit tak, jak rád závodím, a jsem šťastný, že se mi povedlo zvítězit. Jen jezdit v duhovém dresu je úžasné a vyhrát je ještě sladší," řekl světový šampion z Imoly.

Na 39. místě dojel vítěz Brabantského šípu z roku 2016 Petr Vakoč. Čtyřiasedmdesátý skončil Zdeněk Štybar, jenž v průběhu závodu pomáhal kolegovi z týmu Deceuninck-Quick Step Alaphilippeovi.

Reklama

Související témata: