Hlavní obsah

Italský olympijský výbor zbavil Pellizottiho podezření z dopingu

ŘÍM

Italského cyklistu Franka Pellizottiho zbavil národní olympijský výbor (CONI) podezření z dopingu. Člena týmu Liquigas vyšetřoval antidopingový výbor kvůli nesrovnalostem v jeho takzvaném biologickém pasu. Pellizotti, jenž ztratil polovinu sezony, bude nyní požadovat náhradu škody.

Článek

Mezinárodní cyklistická unie (UCI) zastavila Pellizottimu činnost v květnu před Girem d'Italia kvůli podezřelým hodnotám krevních testů týkajících se loňského Gira a období před loňskou Tour de France, kde elitní italský vrchař získal puntíkovaný trikot.

Dvaatřicetiletý Pellizotti vždy tvrdil, že nedopoval. Jeho právníci upozorňovali na to, že měl nezvyklé hodnoty pouze u dvou z 22 testů, v listopadu 2008 a červenci 2009. Italský antidopingový výbor, jehož vyšetřovatel Ettore Torri požadoval pro Pellizottiho dvouletý distanc, rozhodl o cyklistově nevinně, protože "neexistuje dostatek důkazů, které by prokázaly manipulaci".

"Jsem hodně spokojený. Samozřejmě jsem ale ztratil sezonu, takže budu požadovat od UCI náhradu škod," řekl novinářům s úsměvem osvobozený cyklista.

Reklama

Související témata: