Hlavní obsah

Kreuzigerův tým NTT je bez sponzora na příští sezonu

Kodaň/Praha

Cyklistický tým NTT Pro Cycling, za který jezdí Roman Kreuziger, nejspíš po této sezoně skončí. Manažer stáje Bjarne Riis v rozhovoru pro dánský deník Ekstra Bladet uvedl, že není na obzoru žádný nástupce odcházejícího titulárního sponzora a pokračování týmu nepovažuje za reálné.

Foto: Sport.cz

Roman Kreuziger během letošní Tour de France.

Článek

"Aktuálně to vypadá tak, že žádný tým v příští sezoně nepovedu. Taková je situace. Nemáme sponzora a čas se nachyluje, takže to nevypadá moc dobře," uvedl Riis k avizovanému odchodu japonské telekomunikační společnosti NTT.

"Tohle je prostě realita a nic s tím nenadělám," dodal šestapadesátiletý Dán, jenž neočekává, že by se v nejbližší době našel sponzor, který by tým zachránil.

Bývalý cyklista a manažer úspěšné stáje Tinkoff-Saxo Riis přišel do týmu, jenž dříve nesl názvy Dimension Data a MTN-Qhubeka, na začátku letošního roku. Původně se očekávalo, že by se jeho společnost Virtu Cycling do týmu zapojila i vlastnicky, nakonec však v září podle dánských médií jednání padlo a majitelem zůstal pouze Jihoafričan Doug Ryder.

Čtyřiatřicetiletý Kreuziger jezdí za NTT od loňského roku a letos mu končí dvouletá smlouva.

Reklama