Hlavní obsah

Dráhoví cyklisté budou mít od příštího roku Ligu mistrů

Praha

Dráhoví cyklisté budou mít od příštího roku novou soutěž, jež ponese název Liga mistrů. Nový seriál pod hlavičkou mezinárodní unie UCI se poprvé uskuteční během šesti po sobě jdoucích víkendů na šesti různých velodromech v závěru roku 2021.

Foto: Profimedia.cz

Dráhoví cyklisté budou mít od příštího roku novou soutěž, jež ponese název Liga mistrů. (ilustrační foto)

Článek

UCI si od nového formátu a partnerství s televizní společností Eurosport slibuje, že pro dráhovou cyklistiku získá další fanoušky.

"Od listopadu do prosince 2021 se spolu budou v rámci dráhové Ligy mistrů během šesti víkendů střetávat nejlepší sprinteři a vytrvalci. Tato nová soutěž slibuje, že přinese závan svěžího vzduchu do této historické disciplíny našeho sportu a olympijských her," uvedl prezident UCI David Lappartient.

Závody budou trvat kolem dvou hodin

Každý z šesti závodů na dosud neurčených místech bude trvat kolem dvou hodin a budou ho tvořit čtyři disciplíny pro muže a ženy - sprint, keirin, vylučovací závod a scratch.

Závodníci se do Ligy mistrů kvalifikují díky výsledkům na říjnovém mistrovství světa v Turkmenistánu. Závodit budou v dresech inspirovaných vlajkami svých zemí, úřadující světoví šampioni budou mít tradiční duhové trikoty.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články