Hlavní obsah

Elitní časovkář Ganna má před ME v dráhové cyklistice koronavirus

Praha

Úřadující mistr světa v časovce Filippo Ganna měl pozitivní test na koronavirus a musel opustit soustředění italské reprezentace před mistrovstvím Evropy v dráhové cyklistice. Šampionát se koná v Plovdivu od středy 11. listopadu a člen týmu Ineos Grenadiers je velkým favoritem stíhacích disciplín.

Foto: Luca Bruno, ČTK/AP

Úřadující mistr světa v časovce Filippo Ganna

Článek

Italská agentura ANSA uvedla, že Ganna měl v úterý při pravidelném testování na soustředění v lombardském Montichiari negativní výsledek odběru. Ve středu ale začal čtyřiadvacetiletý cyklista pociťovat mírné zdravotní obtíže a uchýlil se do hotelového pokoje. Čtvrteční test mu pak vyšel pozitivní na covid-19.

Italská cyklistická federace sdělila, že výsledky výtěrů u všech ostatních členů národního týmu byly negativní. Výprava odcestuje na šampionát do Bulharska v neděli.

Naposledy Ganna závodil v říjnu na Giru d'Italia, kde vyhrál všechny tři časovky a navíc po sólovém úniku i kopcovitou etapu. Završil tím svou životní sezonu na silnici, v níž také v srpnu získal italský titul v časovce, v září vyhrál etapu proti času na závodě Tirreno-Adriatico a na konci měsíce pak vybojoval poprvé duhový trikot v časovce na světovém šampionátu v Imole.

Ganna je také vynikajícím dráhařem, ve stíhacím závodě jednotlivců je čtyřnásobným mistrem světa, z toho trojnásobným úřadujícím, a světovým rekordmanem. Celkově vybojoval na MS a ME ve stíhacích závodech jednotlivců a družstev čtrnáct medailí včetně šesti zlatých.

Reklama