Hlavní obsah

Cyklokrosařka Nash: První velkou medaili dám rodičům

Na stupních vítězů zářila jako sluníčko. Cyklokrosařka Kateřina Nash skončila v závodě žen třetí, ale bronz pro ni pomalu měl cenu vítězství. „Je to první veliká medaile z mistrovství světa. Mám jen něco z lyžování z juniorských štafet,“ říkala členka Luna, která už řadu let žije v USA.

Foto: Michal Červený, www.mtbs.cz

Česká cyklokrosařka Kateřina Nash vybojovala bronzovou medaili na MS v Německu.

Článek
Fotogalerie

V závodě jste si od začátku počínala suverénně? Věřila jste, že to klapne?

Jelo se mi dobře hned od startu. Byla jsem tam dobře zapáskovaná. Tempo bylo vysoké a ani pořádně nevím, kdy jsme ve třech odjely. Některé holky padaly a najednou jsme tam zůstaly samy. Věděla jsem, že se jich musím udržet a šance na medaili bude velká.

Když v posledním kole nastoupila Vossová, bylo to už nad vaše síly?

Odjela nám ve velkém stylu, najednou měla sto metrů k dobru. Snažila jsem se jet s Comptonovou, ale i ona na tom byla trošku líp. Spíš jsem si pak hlídala každou zatáčku, abych neudělala chybu, která by mě mohla o medaili připravit. Nakonec to byl super závod, na který budu vzpomínat v tom nejlepším.

Před rokem jste v Táboře byla čtvrtá a obrečela jste to. Takže teď jste si vše vynahradila?

Určitě. Medaile je neskutečný zážitek. Konečně jsem se jí dočkala. V ženách jsem na ni na mistrovství světa pořád čekala. Mám nějaké z Evropy, z biků i cyklokrosu, ale tohle je daleko víc. Je pro mě čest být součástí téhle společnosti holek, které už toho vyhrály hodně.

Kam medaile přijde?

Asi ji nechám rodičům v Prachaticích. Mám tam skoro všechny. Já totiž moc velký sběratel nejsem, do obýváku si medaile nevěsím...

Kde budete slavit?

S manželem (Marcus Nash, americký pilot, bývalý běžec na lyžích - pozn. aut.) máme večer sraz v Mnichově. Od zítřka spolu budeme na horách v Itálii, tak budu slavit s našima už cestou autem do Mnichova.

Už víte, jaká bude vaše cyklistická budoucnost?

Podepsala jsem s týmem Luna smlouvu na horská kola i na příští rok a pak se rozhodnu, jestli v zimě budu jezdit cyklokrosy.

Reklama