Hlavní obsah

Kolaps šampióna. Pistolník Contador je také jenom člověk, odešly mu nohy

Jan KrůtaSport.czPrávo

Alberto Contador ukázal, že je také jen člověk z masa a kostí a žádná nadpřirozená bytost. Španělský cyklista přezdívaný El Pistolero si závěr čtvrteční etapy protrpěl. A přišel o šanci na to, aby vyhrál počtvrté v kariéře Tour.

Foto: Christophe Ena, ČTK/AP

Alberto Contador už ví, že počtvrté v kariéře Tour letos nevyhraje.

Článek

„Úplně mi odešly nohy. Teď už je nemožné, abych uvažoval o vítězství,“ přiznal Contador, který do cíle na Galibier dorazil patnáctý. Na Andyho Schlecka ztratil 3:50 minuty a v celkovém pořadí má na domácího lídra Thomase Voecklera manko skoro pět minut. „Prostě jsem měl špatný den, nohy mi vůbec nejely,“ nehledal výmluvy.

Aby Contador v závodě velké trojky Grand Tour ztrácel, to už nebylo vidět dlouho. Kdykoliv od roku 2007 startoval na Tour, Giru či Vueltě, nepoznal hořkost porážky. Ve čtvrtek se ale trápil.

Kreuziger: Je vidět, že není ve formě

„Je vidět, že není v té formě, jakou měl v květnu na Giru,“ poznamenal český cyklista Roman Kreuziger. „Nečekal jsem to, ale musím umět přijímat i takové situace,“ řekl lídr stáje Saxo Bank-Sungard.

„Cítím Contadorovu bolest. A asi desetkrát takovou. Dnes jsem odpadl jako první ze všech. Hned v úvodním kopci. Fakt jsem si to užil,“ snažil se trošku zlehčit situaci Brit David Millar z týmu Garmin-Cervélo. „Jet tak těžké Giro a Tour v jednom roce se prostě nedá zvládnout,“ obhajoval šampióna z Gira Contadora.

"Ta etapa mně nesedla" 

Španěl však nehledal výmluvy. „Prostě to byl kolaps a mně ta těžká etapa vůbec nesedla. Ale tím nechci snižovat výkon Schlecků. Tu partii sehráli skvěle, měli to výborně promyšlené. Taktika s jezdcem v úniku, který na něj počkal, byla excelentní a musím Andymu pogratulovat,“ dodal Contador.

Reklama

Související témata: