Hlavní obsah

Bikerka Nash na MS přišla kvůli pádům o desítku

Jan Krůta (Champéry)Sport.czPrávo

Ve švýcarském Champéry měla česká reprezentantka Kateřina Nash velkou šanci vylepšit své maximum z mistrovství světa v cross country horských kol, a sice dvě dvanáctá místa (2001 a 2008). Jenže na technicky náročné trati hodně padala a musela se spokojit se čtrnáctou příčkou. Jinak mohla klidně atakovat elitní desítku.

Foto: Michal Červený/mtbs.cz

Kateřina Nash při závodu cross country na MS ve švýcarském Champéry.

Článek

„Nemá cenu říkat, co by bylo, kdyby. Prostě jsem dělala veliké chyby v technice a s tím se nějaký super výsledek udělat nedá. Spadla jsem víckrát, než za celou sezónu,“ říkala bikerka americké stáje Luna.

Na zem se poroučela hned v prvním sjezdu, stejně jako Cink v závodě mužů do 23 let. Když dojela do cíle, měla odřeniny na rukou i nohou. „Jsem docela pomlácená,“ přiznala.

Při prvním pádu ohnula sedlovku. „Musela jsem ji v depu opravovat,“ popisovala bikerka, která převážnou část roku žije a závodí v USA. „Prostě jsem neměla svůj den. Jediný, za co se můžu pochválit, je bojovnost. Nevzdávala jsem to, jenže mě srážely ty chyby,“ dodala Nash.

Závod vyhrála Kanaďanka Catharine Pendrelová, pro kterou jde o největší úspěch kariéry. Loňská mistryně světa Polka Maja Wolszczowská měla velkou smůlu. O zlato ji připravil defekt zadního kola z první poloviny závodu, kvůli kterému musela kus okruhu běžet a do depa dojížděla na prázdném kole. Propadla se až na páté místo, ale po famózní stíhačce ještě urvala stříbro.

MS horských kol - Champéry (Švýc.)
Ženy - cross country
1. Pendrelová (Kan.) 1:46:14, 2. Wloszczowská (Pol.) +28, 3. Lechnerová (It.) +1:36, 4. Kalentěvová (Rus.) +2:05, 5. Schneitterová (Švýc.) +3:27, ... 14. Nash +8:02, 44. Havlíková (obě ČR) +2 kola.

Reklama

Související témata: