Hlavní obsah

Cobo uhájil náskok před Froomem a prakticky vyhrál Vueltu

VITÓRIA

Španěl Juan José Cobo uhájil v předposlední etapě cyklistické Vuelty náskok v celkovém pořadí před Britem Christopherem Froomem. Před nedělním dojezdem do Madridu, při kterém se tradičně nezávodí, si tak prakticky zajistil vítězství v 66. ročníku závodu. Ve dvacáté etapě z Bilbaa do Vitórie obsadili stupně vítězů Italové, zvítězil Daniele Bennati.

Foto: Felix Ordonez, Reuters

Fanoušek žene španělského cyklistu Juana Josého Coba.

Článek

Na peloton v dnešní etapě čekaly tři horské prémie v náročných stoupáních, avšak posledních více než 40 kilometrů do cíle už jezdci klesali či jeli po rovině. Profil závěrečných kilometrů vyhovoval Cobovi, který si Frooma zblízka pohlídal a přiblížil se prvnímu velkému triumfu v kariéře.

Vpředu se v etapě vedoucí napříč Baskickem dlouho držel domácí Carlos Barredo, k němuž se v závěru připojil i krajan a jmenovec Sastre. Unikající dvojici ale v posledních kilometrech dostihl peloton a ve finiši zazářili italští cyklisté. Obsadili první tři příčky a do první desítky se jich prodralo hned šest.

Francouz David Moncoutié si dnes zajistil puntíkovaný trikot pro nejlepšího vrchaře pelotonu, který vyhrál i v předchozích třech ročnících závodu.

V nedělní 94,2 km dlouhé rovinaté etapě, která povede z Circuito del Jarama do Madridu, jezdci tradičně o celkové vítězství nesoupeří. Dramatický však bude souboj v bodovací soutěži - lídři Joaquín Rodriguez a Bauke Mollema mají po dnešku shodně 115 bodů.

Vuelta, cyklistický etapový závod - 20. etapa: Bilbao - Vitoria (185 km):
1. Bennati 4:39:20, 2. Gasparotto, 3. Caruso (všichni It.), 4. Vanmarcke (Belg.), 5. De Kort (Niz.), 6. Mori, 7. Malacarne (oba It.), 8. Vandewalle (Belg.), 9. Mollema (Niz.), 10. Capecchi (It.) všichni stejný čas.
Průběžné pořadí:
1. Cobo (Šp.) 82:38:32, 2. Froome -13, 3. Wiggins (oba Brit.) -1:39, 4. Mollema -2:03, 5. Meňšov (Rus.) -3:48, 6. Monfort (Belg.) -4:13, 7. Nibali (It.) -4:31, 8. Van den Broeck (Belg.) -4:45, 9. Moreno -5:20, 10. Nieve (oba Šp.) -5:33.

Reklama