Hlavní obsah

Plán Sáblíkové: vyjet v časovce olympiádu

PRAHA/KODAŇ

Rychlobruslařku Martinu Sáblíkovou čeká premiéra mezi dospělými na cyklistickém mistrovství světa. V Kodani se v úterý postaví na start časovky s jediným cílem: skončit v první desítce a vyjet si účast na londýnské olympiádě v příštím roce.

Foto: Vladislav Galgonek , ČTK

Martina Sáblíková

Článek

„Na světovém šampionátu jsem mezi ženami ještě nestartovala, takže vůbec nevím, co od toho očekávat. Soupeřky znám prakticky jen z televize. Nechám tam všechno a uvidíme, na co to bude stačit,“ řekla Sáblíková.

Začátkem září už s trenérem v Kodani byla, aby obhlídli trať vedoucí centrem metropole. „Kdyby tu byly kopce, byla bych radši, ale trasa bude pro všechny stejná,“ přiznala úspěšná rychlobruslařka. Spolu s ní se postaví na start i bývalá olympijská vítězka v rychlobruslení Clara Hughesová, zkušená osmatřicetiletá závodnice.

Ať už snažení Sáblíkové dopadne jakkoliv, má od trenéra Petra Nováka slíbenou návštěvu vyhlášeného zábavního parku Tivoli. „A vyberu si atrakce podle sebe, jen ty nejsuprovější! A ty si připrav peněženku,“ řekla s úsměvem trenérovi. „Bude ti z toho akorát blbě,“ opáčil Novák. „Nebude, já si to užiju,“ uvedla úřadující dvojnásobná mistryně republiky na svém webu.

Předběžně byla přihlášena i do silničního závodu, který ženy jedou v sobotu. Ale s účastí nepočítá. „Je to něco jiného než mistrovství republiky. Bude tu daleko víc holek. Na téhle rovině bych neměla šanci odjet a spíš by hrozilo, že přede mnou někdo spadne a já se zraním před zimní sezónou. To nechci riskovat,“ dodala.

Reklama

Související témata: