Hlavní obsah

Cyklistické Giro bude za rok startovat v Dánsku

MILÁN

Cyklistické Giro d'Italia příští rok odstartuje v dánském Herningu. Peloton také zamíří do nejvýše položeného cíle v historii závodu Passo dello Stelvio ve výšce 2758 metrů nad mořem, kde budou jezdci finišovat počtvrté v historii.

Foto: Reuters

Gira d´Italia

Článek

Organizátoři představili trasu, kterou pomohli vybírat i fanoušci, dnes v Miláně. Ceremoniálu se účastnil vítěz letošního ročníku Španěl Alberto Contador a mimo jiné i český cyklista Roman Kreuziger, kteří však v příštím roce nejspíš dají před Girem přednost Tour de France.

Giro odstartuje 5. května v Herningu a v Dánsku se pojede i druhá a třetí etapa, která bude věnovaná zesnulému Wouteru Weylandtovi. Šestadvacetiletý Belgičan zahynul při pádu ve třetí etapě letošního ročníku.

V Itálii se peloton poprvé objeví ve 4. etapě, kterou bude týmová časovka ve Veroně. Passo dello Stelvio bude cyklisty čekat v předposlední 218 km dlouhé etapě. Do nejvýše položeného cíle v historii závodu pojedou účastníci Gira počtvrté, naposledy tam finišovali v roce 1975. Závod skončí 27. května časovkou na 31,5 km v Miláně.

Podle organizátorů by měl být 95. ročník Gira o poznání lehčí než letos, kdy si cyklisté často stěžovali na extrémní náročnost a nebezpečnost některých etap.

Reklama