Hlavní obsah

Cyklokrosař Štybar byl druhý v závodě GVA v Ronse

Český cyklokrosař Zdeněk Štybar obsadil druhé místo v dnešním závodu série GVA Trofee v Ronse. Dvojnásobný mistr světa nestačil pouze na Belgičana Kevina Pauwelse, jenž vyhrál už úterní první díl seriálu v Oudenaarde.

Foto: Petr Eret, ČTK

Cyklokrosař Zdeněk Štybar

Článek

Štybar absolvoval druhou polovinu Velké ceny Maria De Clercqa ve dvojici s Pauwelsem a rozhodovalo se ve spurtu. Domácí jezdec získal rozhodující metry těsně před přechodem z terénu na asfalt a v cílové rovince už náskok před českým závodníkem udržel. Třetí dojel belgický šampion Niels Albert, za nímž v sobotu skončil Štybar druhý v závodu druhé kategorie v Dottignies.

"Byl to těžký závod bez nějaké velké techniky, což byla moje výhoda, protože jsem se s technikou v poslední době trápil a vím, že na ní musím v nadcházejících týdnech zapracovat," uvedl na svém webu Štybar, jenž vítězství Pauwelsovi přál. "Jsem šťastný i za něj, protože si to zaslouží. Udělal zřejmě nejlepší krok kariéry, když změnil tým," dodal na adresu bývalého stájového kolegy z Fidey, který nyní hájí barvy Sunweb-Revor.

Štybar stráví příští týden na Mallorce, kde bude pět dní trénovat a vrátí se na nedělní závod Superprestige v Hamme-Zogge.

Reklama