Hlavní obsah

Cyklokrosař Štybar zakončil rok druhým místem v Bredene

Mistr světa v cyklokrosu Zdeněk Štybar zakončil kalendářní rok druhým místem v závodě druhé kategorie v Bredene. O třetí zisk skútru Vespa, který se za vítězství v tomto závodě uděluje, ho připravil ve spurtu domácí Belgičan Jan Denuwelaere.

Foto: Petr Eret, ČTK

Cyklokrosař Zdeněk Štybar

Článek

"Chtěl jsem i třetí vespu, ale neměl jsem po včerejšku tak silné nohy," uvedl na svém oficiálním webu Štybar s narážkou na středeční závod série GVA v Loenhoutu, kde byl stejně jako dva dny předtím v SP druhý.

Po závodě byl Štybar naštvaný kvůli stylu jízdy svého přemožitele. "Nejdřív jsem Jana utrhl, ale on se po mojí chybě dotáhl zpět. V posledním kole si počínal hodně nečistě a třikrát jsme málem lehli. Přitom jsem nechtěl zbytečně riskovat v závodě, který nebyl součástí žádného seriálu. Byl jsem dost vytočený, protože takové chování nenávidím," uvedl český cyklokrosař.

"Závod jsem si prohrál svou chybou, začal jsem spurtovat příliš pozdě a v protivětru to nebylo snadné. Takže jsem trochu zklamaný," uvedl Štybar, jehož dalším závodem bude novoroční díl GVA v Baalu. "Pojedu na novém kole, k tomu nové oblečení, nové barvy na mém autě, nové brýle, nová helma. Všechno nové a doufám, že i moje nohy," dodal s úsměvem člen stáje, která bude od 1. ledna působit po názvem Omega Pharma-Quick Step.

Cyklokrosový závod v Bredene (Belgie):
1. Denuwelaere (Belg.) 57:11, 2. Štybar (ČR) stejný čas, 3. D. Vanthourenhout -12, 4. Albert -25, 5. M. Vanthourenhout -27, 6. Van Compernolle (všichni Belg.) -31, ...11. J. Polnický -1:16, 15. Nipl (oba ČR) -1:58.

Reklama