Hlavní obsah

Biker Cink vstoupil do nového roku bojem s koronavirem

Praha

Nejlepší český biker Ondřej Cink bojuje s koronavirem. Třicetiletý cyklista proto musel odložit odlet na soustředění na Kanárské ostrovy. Cink, který by měl hájit české barvy na olympiádě v Tokiu, připustil, že ho průběh nemoci nepříjemně překvapil.

Foto: Český svaz cyklistiky

Ondřej Cink při testu olympijské tratě v Tokiu.

Článek

"Na konci roku jsem chytil koronu a docela mě to srazilo. Je to už osmý den. Sedm dnů jsem jenom ležel, teprve teď se to začalo lámat k lepšímu," řekl Cink v rozhovoru pro server mtbs.cz. V těchto dnech měl již pobývat na Kanárských ostrovech a připravovat se na sezonu, jejímž vrcholem mají být o rok odložené olympijské hry v Tokiu. Odlet přesunul o týden. Ve čtvrtek jde na testy, poté by měl odcestovat za vlídnějšími klimatickými podmínkami.

"Teď se ale bojím, abych to neuspěchal, jsem hodně unavený. Na Kanáry jsem měl odletět už dobře zapracovaný. Vím, že to nebude pořád ono, že budu pořád unavený, ale stejně tam chci odletět. Bude to zase jiný prostředí, teplo. Původní plán byl zůstat tam čtyři týdny, tak si to zkrátím na tři neděle," nastínil Cink.

Foto: Michal Červený

Biker Ondřej Cink při vítězství v závodě Českého poháru cross country v Touškově.

Zatím ale se ženou Pavlínou zůstává doma v izolaci. "Není to sranda. Vždy jsem si myslel, že když už to chytnu, budu mít lehký průběh, ale srazilo mě to. Nejde to zlehčovat. Pořád si ale říkám, že je lepší to mít teď než třeba pak v květnu," konstatoval Cink.

Foto: Michal Červený

Biker Ondřej Cink při závodě světového poháru v Novém Městě na Moravě.

Před nákazou nemocí covid-19 absolvoval už přípravu na Mallorce. "V podstatě teď ty čtyři týdny soustředění na Mallorce zahodím. Ale věřím, že se to spraví," uvedl Cink ke dvěma tréninkovým blokům s předním slovenským bikerem Tomášem Višňovským. "Sedli jsme si spolu hodně. Máme společného trenéra, vyjdeme si hodně vstříc. Je to jeden z mála lidí, se kterým můžu trénovat intervaly," řekl Cink.

Podle původních plánů měl odstartovat sezonu v polovině února v Turecku. "Uvidím, jak půjde příprava. Je možný, že tam ani nepojedu nebo jen na jeden závod. V nejhorším případě začnu až v březnu v Langenlois. Teda jestli vůbec nějaké závody budou. Doufám, že ano," přál si Cink.

Foto: Michal Červený

Biker Ondřej Cink.

Ny olympijský závod v Tokiu zatím příliš nemyslí. "Příprava nebude moc jiná, je to pořád dost daleko. Každopádně budu mít v červnu a červenci soustředění v Livignu a do toho nějak objíždět 'svěťáky'. Uvidíme, jak to všechno bude, je těžké něco plánovat. Zrovna teď jsem slyšel, že budeme muset být před startem olympiády čtrnáct dnů v karanténě," uvedl Cink.

Reklama