Hlavní obsah

Krvavý debut! Mistr světa nepochopitelně letěl přes řídítka a skončil v nemocnici

Drsný debut, na nějž do smrti nezapomene, prožil jeden z velkých talentů světové cyklistiky. Ital Antonio Tiberi absolvoval první závod mezi elitou. V dresu Trek Segafredo teprve devatenáctiletý zelenáč, juniorský mistr světa v časovce, nastoupil v pondělí do závodu Kolem Spojených arabských emirátů, ale v dojezdu druhé etapy zcela nepochopitelně upadl a skončil v nemocnici. Ze závodu následně odstoupil. Drsný karambol můžete vidět na videu vloženém níže.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Časovku v Abú Zabí vyhrál Ital Filippo Ganna z IneosuVideo: sntv

 
Článek

Tiberi během druhého dějství závodu, jímž byla časovka na třináct kilometrů, atakoval elitní desítku. Pár metrů před cílem však zcela nepochopitelně ztratil kontrolu nad kolem a drsně narazil na zem. Ze záběrů bylo patrné, že po karambolu v rychlosti přes padesát kilometrů v hodině je rodák z Říma notně zkrvavený, ale ještě před příchodem lékařů se dokázal s pomocí bariéry postavit na nohy.

„Rána na pravém koleni byla opravdu hluboká a vyžadovala chirurgický zárkok. Podstoupil všechna potřebná vyšetření, abychom vyloučili riziko dalších zranění. Je sedřený po celém těle. V závodě nebude pokračovat," uvedl tým Trek Segafredo v oficiálním prohlášení po etapě, kterou ovládl světový šampion a Tiberiho krajan Filippo Ganna z týmu Ineos Grenadiers. Tiberi byl klasifikován jako devatenáctý.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený sprintcycling (@sprintcycling)

„Mám stehy na pravém koleni, odřeniny po těle. Ale jinak jsem v pořádku," potvrdil na sociálních sítích Tiberi, že z děsivého karambolu vyvázl ještě relativně dobře.

Tým řeší, co bylo příčinou nehody. „Byla to naprosto bizarní havárie. Absolutně netušíme, co ji mohlo způsobit. Nemáme žádné vysvětlení," uvedl tým v prohlášení v reakci na skutečnost, že na rovné silnici bez překážek bicykl mladého Itala reagoval zcela neočekávaně.

Průběžné vedení v závodě drží Slovinec Tadej Pogačar z týmu UAE Emirates, český cyklista Jan Hirt ve službách Intermaché Wanty Gobert Matériaux je na 122. pozici.

Reklama

Související témata: