Hlavní obsah

Cyklistovi Bouhannimu hrozí trest za natlačení soupeře do bariéry

Aigle

Mezinárodní cyklistická unie (UCI) zahájila disciplinární řízení s Nacerem Bouhannim. Francouzský jezdec stáje Arkéa Samsic při spurtu nedělního závodu Cholet-Pays de la Loire natlačil do bariéry Jakea Stewarta z týmu Groupama-FDJ.

Foto: Christophe Ena, ČTK/AP

Finiš etapy (ilustrační foto).

Článek

Bouhanni kvůli tomu byl diskvalifikován a nyní mu hrozí další trest. "Rozhodli jsme se postoupit incident disciplinární komisi a požadujeme vynesení takového trestu, který odpovídá závažnosti provinění," uvedla UCI v prohlášení.

Stewartovi se podařilo situaci ustát, závod dokončil na 29. místě a posléze soupeře zkritizoval na sociální síti twitter. "Chtěl bych se tě zeptat, co sis myslel. Ale ty vlastně nemáš mozek," napsal britský cyklista.

"Ironické je, že v cíli jsi mi řekl, že nemám žádný respekt. Tady proto je poučné video, jak nedostatek respektu vypadá," přidal Stewart se záznamem incidentu.

Bouhanni se dnes omluvil a zdůraznil, že kolize nebyla úmyslná. "Je mi Jakea Stewarta líto. Viděl jsem, jak Elia Viviani vyrazil, takže jsem se chtěl držet za jeho kolem. Uznávám, že tam jsem udělal chybu, že jsem změnil dráhu jízdy. V ten okamžik jsem Jakea Stewarta neviděl, a když jsme se dostali do kontaktu, ztratil jsem rovnováhu a podařilo se mi to zachránit, abych neupadl. V žádném případě to nebylo úmyslné," řekl Bouhanni.

Reklama