Hlavní obsah

Kukrle vyhrál první díl cyklistického poháru

Brno

První závod Českého poháru v silniční cyklistice Brno-Velká Bíteš-Brno vyhrál Michael Kukrle. Ve spurtu na velodromu po 151 kilometrech porazil kolegu z dlouhého úniku Daniela Turka. Třetí dojel se ztrátou téměř minuty a půl Kukrleho kolega z nejlepšího českého týmu Elkov Kasper Jakub Otruba, který tradiční první velký závod domácí sezony vyhrál v roce 2019. Loni se kvůli epidemii koronaviru nejelo.

Foto: Sport.cz

Michael Kukrle na archivním snímku.

Článek

"Byla dost velká zima, ale dokázali jsme se s tím popasovat. Dříve jsem tu byl již druhý a před závodem si říkal, že být podruhé těsně pod nejvyšším stupněm bych nechtěl," citoval web cyklistického svazu Kukrleho, který vylepšil druhou příčku z roku 2016.

S Turkem ujeli soupeřům zhruba po 80 kilometrech. "Ve vedoucí skupině žádná aktivita nebyla, tak jsem se snažil odjet a povedlo se to s Danem. Spolupráce nám vyhovovala, oba jsme tempaři. Jeli jsme pořád stejně a záleželo, jak se pojede za námi. V závěrečných kilometrech jsme si říkali, že to necháme až na spurt. Před bránou na velodrom jsem se snažil být na první pozici a jsem rád, že to vyšlo až na pásku," uvedl Kukrle.

Další pohárový závodu se pojede 16. května v Mladé Vožici.

První závod Českého poháru v silniční cyklistice Brno-Velká Bíteš-Brno (151 km):
1. Kukrle (Elkov Kasper) 3:32:12
2. Turek (Felbermayr Simplon Wels) stejný čas
3. Otruba (Elkov Kasper)
4. Uhlig (Něm.) oba -1:25
5. Rudyk (Pol.)
6. Foltán (SR) oba -1:32

Reklama