Hlavní obsah

Dráhoví cyklisté zakončili ME bez medaile

Čeští dráhoví cyklisté zakončili evropský šampionát v Grenchenu bez zisku medaile. Radost výpravě ve Švýcarsku nepřinesl ani keirin, ve kterém Martin Čechman ani exmistr Evropy v této disciplíně Tomáš Bábek nepostoupili do finále a v jízdě o konečné pořadí se seřadili na desátém a jedenáctém místě. Třetí titul na šampionátu ve Švýcarsku získal Nizozemec Jeffrey Hoogland.

Foto: Profimedia.cz

Tomáš Bábek na archivním snímku

Článek

Bábek keirin ovládl před pěti lety v Yvelines, vloni v Plovdivu zvítězil na kilometru s pevným startem a s Čechmanem se podílel na stříbru v týmovém sprintu. V něm letos spolu s Matějem Bohuslávkem skončili sedmí, což byl také nejlepší výsledek výpravy.

Ve druhé desítce pořadí se ve finálovém dni ME umístili v keirinu Veronika Jaborníková (13.) a v bodovacím závodě dvojic Daniel Babor s Denisem Rugovacem (12.) a Jarmila Machačová s Petrou Ševčíkovou (14.). V ženském závodě si pro třetí titul v Grenchenu dojela Britka Katie Archibaldová spolu s Neah Evansovou.

Bez cenného kovu se čeští dráhaři vrátí počtvrté z posledních pěti evropských šampionátů. Před rokem vedle zmíněných úspěchů byla ještě druhá Sára Kaňkovská v keirinu.

Mistrovství Evropy v dráhové cyklistice v Grenchenu (Švýcarsko):
Muži:
Madison:
1. Havik, Van Schip (Niz.) 60
2. De Ketele, De Vylder (Belg.) 56
3. Leitao, Oliveira (Portug.) 49
...12. Babor, Rugovac (ČR) -55.
Keirin:
1. Hoogland (Niz.)
2. Derache (Fr.)
3. Eilers (Něm.)
...10. Čechman
11. Bábek (oba ČR).
Ženy:
Madison:
1. Archibaldová, Evansová (Brit.) 63
2. Dideriksenová, Lethová (Dán.) 50
3. Berteauová, Borrasová (Fr.) 49
....14. Machačová, Ševčíková (ČR) -60.
Keirin:
1. Friedrichová (Něm.)
2. Starikovová (Ukr.)
3. Tyščenková (Rus.)
...13. Jaborníková (ČR).

Reklama

Související témata: