Hlavní obsah

Contadorův bratr přivedl českému týmu vycházející španělskou hvězdu

Praha

Francisco Contador, bratr a manažer slavného španělského cyklisty, přivedl do českého týmu Etixx-Ihned vycházející hvězdu. Je jí Španěl Alvaro Morata. Letos působil v juniorském týmu, který zaštiťuje i financuje Alberto Contador.

Foto: Foto: Jan Krůta

Tým Etixx-Ihned představil novou posilu Alvara Moratu (vpravo), jehož přivedl Francisco Contador (druhý zprava). Sportovní ředitelé Pavel Padrnos (vlevo) a René Andrle si od Španěla slibují velké věci.

Článek

„Největší talent španělské cyklistiky," charakterizoval ho sportovní ředitel stáje Etixx-Ihned René Andrle, ještě nedávno aktivní cyklista působící ve španělských týmech. „Jednou může být takovou hvězdou, jako Contador nebo Rodríguez," dodal.

Morata v této sezóně vyhrál devět závodů, na stupních vítězů byl celkem šestnáctkrát. Ještě jako junior, příští rok už bude působit v kategorii do 23 let. A právě tito závodníci tvoří většinu stáje Etixx-Ihned. „Nabídek měl spoustu a je skvělé, že si vybral právě nás," řekl Andrle.

„Myslíme si, že tohle je pro Alvara ta nejlepší cesta. Je to kouzelný kluk, excelentní vrchař. Doufám, že bude i tady hodně úspěšný," uvedl Francisco Contador na tiskové konferenci v Praze.

Tým získal i českou posilu

Tým Etixx-Ihned, který financuje český miliardář Zdeněk Bakala, získal kromě mladého Španěla i velkou českou posilu. Smlouvu podepsal Jan Hirt, který letos působil v kontinentálním týmu Leopard Trek a v silničním závodě mužů do 23 let na MS ve Florencii skončil dvanáctý. „Je to pro mě veliká výzva. Rád bych se jednou posunul ještě výš a tenhle tým je ideální šancí. Záleží jen na mně, jestli jí využiju," prohlásil Hirt, který by rád následoval krajana Petra Vakoče.

Ten v sezóně zajel několik skvělých výsledků, mimo jiné skončil druhý na mistrovství Evropy do 23 let. A spolu s Francouzem Alaphilippem si vysloužil smlouvu v týmu WorldTour Omega Pharma-Quick Step, jehož je Etixx jakousi farmou. Další dva závodníci, Francouz Senechal a Belgičan Verhelst, podepsali v Cofidisu. „Tím jsme letos překročili plán tak o 200 procent. Naším hlavním cílem je příprava cyklistů pro nejvyšší patra cyklistiky a hned během prvního roku fungování se nám v tomto směru podařily skvělé výsledky," řekl manažer týmu Petr Kováč.

Reklama

Související témata: