Hlavní obsah

Kreuzigrova stáj má díky bance Saxo jistotu i na příští sezónu

Madrid

Cyklistická stáj Saxo-Tinkoff, za kterou jezdí Roman Kreuziger, má zajištěnou budoucnost na příští sezónu. Dánský tým bude nadále podporovat banka Saxo, která ještě navýší svůj příspěvek. Podle serveru Velonation přidá k dosavadním penězům šest miliónů eur (asi 153 miliónů korun). Po letní roztržce s ruským podnikatelem Olegem Tinkovem, jenž po sezóně s financováním stáje skončí, bude manažer Bjarne Riis dál hledat dalšího sponzora.

Foto: Susana Vera, Reuters

Španělský cyklista Alberto Contador.

Článek

"Jsme Saxo Banku mimořádně vděční za jejich podporu. S jejich pomocí jsme schopni dál pokračovat," uvedl Riis na tiskové konferenci v Madridu, které se zúčastnila i hlavní hvězda týmu Španěl Alberto Contador. "Kolem týmu byla spousta dohadů a spekulací. Proto jsem rád, že si tady mohu sednout a snad je ukončit," řekl dánský manažer.

Dvojnásobný vítěz Tour de France Contador podle nedávných zpráv médií souhlasil kvůli finanční situaci týmu se snížením platu, což Riis později popřel. Za nepravdivé označil také informace, že dánská stáj jedná s dalším slavným Španělem Samuelem Sánchezem, olympijským vítězem z Pekingu, který bude po zániku Euskaltel-Euskadi bez zaměstnavatele.

Tinkov, jenž po rozchodu s Riisem mluvil o založení vlastní stáje, podle serveru Cyclingnews chystá vstup do týmu Cannondale. Italskému celku se jeho příspěvek v odhadované výši sedm miliónů eur bude hodit, protože se snaží udržet slovenského spurtéra Petera Sagana, o kterého je po úspěšné sezóně velký zájem. Na roční plat vítěze bodovací soutěže na Tour de France prý stáj potřebuje čtyři milióny eur.

Reklama